Annons
Tipsa oss om evenemang!

Söktext
Region
Datum
Nadja Bournonville Intercepted

7 december - 1 februari, Tyghuset, Landskrona

Första världskriget avslutades 1918, det var ett krig i vilket Nadja Bournonvilles gammelfaster spelade en mycket liten roll, nämligen den som en av de sämsta spionerna som anlitades av tyskarna.

Damen i fråga hette Eva de Bournonville, ursprungligen från en känd dansk balettfamilj. Vid krigets början befann hon sig i ekonomiska svårigheter och blev ett lätt byte för Mr. Smith, som lovade henne lättförtjänta pengar om hon begav sig till London och tjänstgjorde som spion.

Distant Land av Pentti Sammallahti

22 november - 8 mars, Fotografiska, Stockholm

“I betraktarens öga” är ett vackert uttryck fyllt av mystik. Hur mycket ligger i betraktarens öga, hur mycket av dig själv i det du ser?

SVÄRTA. Yngve Baum, Jean Hermanson och Odd Uhrbom

23 november - 23 februari, Arbetets Museum, Norrköping

Ikoniska bilder för första gången samlade i en enda utställning. Svenska fotografer i den tunga industrin 1968–1974 bidrog starkt till vilda gruvstrejken och (S) uppvaknande: att man inte sett till de sinas arbetsmiljö. Dessutom videofilm med sammanställning av intervjumaterial mm.

NINA KORHONEN  - "Monkey to Monkey” 

11 januari - 9 februari, Galleri Kontrast, Stockholm

I tolv års tid, från 2004 till 2016, har Nina Korhonen under nio resor fotograferat runtomkring i nordvästra Kina, med enstaka resor till östkusten samt Peking och Shanghai. Hon reste mestadels under nyårsfirandet januari/februari och några gånger under sommarmånaderna.

Arvika fotofestival

1 februari - 1 februari, Arvika

Naturfotograferna Arvika bjuder in till ARVIKA FOTOFESTIVAL som lördagen den 1:e februari 2020 arrangeras för sjätte gången i sin nuvarande form. Inriktningen är naturfoto.

SLUSSEN - MON AMOUR - FÖRLÄNGD UTSTÄLLNING!

1 december - 28 mars, Café Fru Bellman

ANNONS