Annons
Artiklar > Kan man fotografera samma motiv år från år?

Kan man fotografera samma motiv år från år?

Fotografen Emmet Gowin resonerar kring hur saker och ting händer och tillhör en viss period och de då kan fotograferas, men att man inte skall tro att man alltid kan fotografera de motiven över tid, och hur han flyttade fokus från att hitta inspiration i att fotografera sin familj till att fotografera natur.

Tack till Alf Jagnell för tipset.



Publicerad 2016-01-22.

3 Kommentarer

Alf-Magnus 2016-01-22 11:27  
Tack David, den är värd att spridas. Jag ryser varje gång jag ser den därför att hans tankar om den fotografiska bilden och vad man kan göra med den, berätta om en vardag, sin vardag, inspirerar. Hopppas att den inspirerar någon till att ta upp hans stafett pinne.

Tänker på Robert Franks svar när han frågade honom om råd, antingen börjar du fotografera nu eller så blir du elev hos Harry Callahan vilket han blev.
Alf
Alf-Magnus 2016-01-22 11:46  
PS introt är långt gå ca två minuter in
Fredrikpersson 2016-01-23 18:07  
Många vettiga slutsatser, inte minst svaret att "everything belongs to it´s season and it´s place" på frågan varför Gowin inte fortsatte att plåta familjen. Bra fotografi (och konst) befinner sig i nuet vilket kräver att man hela tiden utvecklas som fotograf. Det är i alla fall min tolkning.

F
Få ut mer av Fotosidan som inloggad

Fotosidan är gratis! Som inloggad får du smarta funktioner. Du kan ladda upp 10 bilder och få kritik på dem. Du får vårt nyhetsbrev. Du kan skapa köp&sälj annonser mm

Merläsning

ANNONS