Kalender > Visa aktivitet

Displacement / Kyrkbyn

3 november - 27 november

Artist talk 13 November 16:30.

Det finns idag många typer av områden som av vårt samhälle som betraktas som fula; industriområden, betonghöghus, hamnkvarter. Dessa områden får aldrig vara med och stoltsera då bilder av en stad skall visas upp för omvärlden: istället väljs ofta nybyggda glasparadis eller pittoreska små trähus (vilka ironiskt nog ofta betraktades som anskrämlig slum enbart duglig till att “saneras” för bara ett sekel sedan).
I Eliasson / Larsson s projekt displacement i vilket vi målmedvetet skapar betraktelser kring hur världen ser ut.
Vi kommer att ströva omkring runt bland höghus, industrigator och fotbollsplaner. Med hjälp av våra kameror dokumentera vad vi ser och upplever på plats. Syftet med denna process var inte att fånga nån slags fastslagen “objektiv” sanning – utan att fånga de stämningar och historier vi själva uppfattade av platsen. Att vi ser och upplever miljöer, människor och de historier som flätar ihop och mer visar på likheter en olikheter, att vi oavsett vad vi bor i slutändan är människor. Människor påverkas av sin närmiljö, vi vill att med hjälp av kameran fånga och synliggöra den närmiljön, inte bara för oss att betrakta utan även i ett försök att skapa eller fortsätta en ständigt pågående debatt.
Det hela började med att vi i och med vårt projekt “industrisemester” vill vi visa alla de så kallade fula områden, att få visa att de också kan vara vackra, också kan berätta historier, också är en lika självklar del av en stad som deras mindre ökända kusiner.
Se länk nedan.

 

/Hanna Eliasson & Karl Larsson

Öppettider:

Mån, tor 11.19
tis, ons 11-16

http://eliassonlarsson.se/displacement/?cat=9

- Visa idag
Kategorier
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Lastolite HaloCompact