Blogg, Portfolio, Rabatt på Fotosidan Magasin och försäkring, alla Premium-artiklar, obegränsad uppladdning

Plusmedlemskap kostar 220 kr per år

Annons
X. Oanvända vyer > Nyheter > Hemläxa 10 - Sevärdheter

Hemläxa 10 - Sevärdheter

Eiffeltornet är en av världens mest kända sevärdheter och antagligen en av de byggnader som har fotograferats flest gånger. Här förevigad av min lillebror Jonatan, 10 år.
När vi reser känner vi oss ofta motiverade att fotografera. Vi ser massor av nya, spännande saker som vi gärna vill avbilda. Men i vår vardag kan det vara svårare. Därför ska vi testa på att turista i vår egen stad.

För att vi verkligen ska känna oss som turister ska vi söka upp en sevärdhet i vår närhet. Nu förstår jag att alla kanske inte bor i bredvid en triumfbåge eller ett ståtligt slott. Men varje samhälle eller by har alltid något som turisterna är mer eller mindre intresserade av. Det kan till exempel vara en runsten, ett naturreservat eller en vacker fontän. Något som är speciellt för din bygd och som ni gärna visar upp för besökare.

Försök sedan att tänka igenom hur du ska ta din bild. Vad är speciellt med platsen, föremålet eller byggnaden? Hur kan du visa det på din bild? Du kanske kan använda dig av en annorlunda teknik? Vänta till det blir helt mörkt och ta en nattbild? Eller ta med dig en modell till platsen och ta några modebilder med en annorlunda bakgrund?

Som vanligt är det bara din egen fantasi som begränsar utförandet. Den enda begränsningen är att bilden måste innehålla en sevärdhet av något slag.

Klar?
Ladda upp din bild i hemläxa 10. Skriv gärna ut vad sevärdheten heter och var den ligger. Sista dagen att ladda upp din bild är tisdagen den 17 mars. Lycka till!

Mer information om hemläxan hittar du här.

Av Ingrid Folkesson
Publicerad 2009-03-04. Läst av 9061 personer.
Fotosidan Plus | Makrofoto på Öland 12-15 september 2019

Som Plus-medlem får du 1000 kr rabatt

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.Logga in för att kommentera

2009-03-04 20:42   EmelieM
Jag skulle önska att man använder kartfunktionen (markera på kartan var bilden är tagen). Så man vet vart man ska åka om man vill uppleva någon av alla sevärdheter vi kommer få se live.
2009-03-08 18:25   swedienne
Måste det vara en nytagen bild?
2009-03-09 16:58   Ingriddim
Hej Maria!
Vi hoppas att hemläxan ska fungera som en inspiration att gå ut och fota. Därför ser vi helst nytagna bilder i poolen. Rent tekniskt kan man inte lägga in bilder som tidigare publicerats på Fotosidan.

Men om din bild är gammal eller nytagen är i slutändan upp till dig själv. Det är ju trots allt du som fotograf som vinner på att ta nya bilder i stället för att sitta och leta i arkivet.

/red.
2009-03-11 18:20   Sofia Jacobsson
Jag tycker att det är många som inte uppmärksammat att det ska vara en sevärdhet i vår närhet, vet inte om det kan göras tydligare på något sätt?
2009-03-12 15:45   Ingriddim
Absolut. Det får kanske bli tydligare regler till nästa gång så att alla är på samma nivå.

/red.

Merläsning

Lenny Kravitz designar Leica för 230 000 kronor

Veganskt pytonorms-skinn och mässingsdetaljer från fotograferande rockstjärna. Läs mer... 15

Tuff och stötsäker kompakt från Olympus

Ny kompaktkamera som ska passa alla äventyr. Läs mer...

Fujifilm GFX 100 - 102 megapixel och bildstabilisering

Fujifilm GFX 100 sätter en ny ribba för vad en modern mellanformatskamera kan klara av. GFX 100 kan ta 5 bilder per sekund, har inbyggd bildstabilisering och en bakbelyst sensor med 102 megapixel. Och inte minst kan GFX 100 filma i 4K med full sensorbredd och 10 bitar. Läs mer... 9

Dokumentär om kvinnorna bakom kameran

Från 1800-talets mitt till nutid, från avantgarde och porträtt till dokumentär- och krigsfotografi. Läs mer... 3

Ny sändare från Godox - nu med bluetooth

X2T från Godox har större display, bluetooth och snabbare hantering. Läs mer... 1

Jan Jörnmark visar övergivna platser i ny utställning

Stor utställning med brett urval och tidigare inte visade bilder. Läs mer... 1

Vi har testat tuffa och tåliga Olympus E-M1X

I Fotosidan Magasin nr 3/2019 har vi testat Olympus E-M1X som är den mest vattentåliga systemkameran på marknaden. Vi har även testat Panasonics första fullformatskamera Lumix S1R som kan ta bilder med upp till 187 megapixel. Läs mer...

Test: Panasonic Lumix S1R

Plus Nu har Panasonic valt att ge sig in och konkurrera med de stora elefanterna Canon, Nikon och i synnerhet Sony med en spegelfri småbildskamera. Men Panasonic gör det inte ensamma, de har lierat sig med Leica och Sigma. Första resultatet är S1R. Läs mer... 2

Fotosidan Magasin 3/2019

I nummer 3/2019 testar vi Panasonics nya fullformatskamera Lumix S1R, Olympus supertåliga proffskamera E-M1X och riktigt skarpa objektiv från Sony och Sigma. Vi lär dig ta bättre närbilder och svartvita bilder. Du får också lära dig hur man jämför hur olika sensorstorlekar presterar med hjälp av ekvivalens. Läs mer...

Placera din surfplatta nästan var som helst

Adapter för flexibel placering av surfplattor och mobiltelefoner. Läs mer...

Miops Smart Trigger