Annons
Kalender > Visa aktivitet

How to hunt - Trine Søondergaard och Nicolai Howalt

21 juni - 19 augusti
Plats: Fotografins hus, Stockholm | http://www.fotografinshus.se

Søndergaard och Howalt´s konstprojekt ”How to Hunt” (2005-2007) handlar om fascinationen för jakt i kombinationen med landskapsgestaltning som har tydliga rötter i romantiken.

De förföriskt vackra landskapsbilderna belyser relationen mellan människa, natur och fenomenet jakt. Det är scenerier där jägarna är som grafiska inslag i landskapet. Jägarnas närvaro gör oss medvetna till hur vi förhåller och använder oss av naturen. Trots att jägarna är mindre figurer i scenerierna så har de en tydlig maktposition och närvaro. Det är inte för att överleva eller skaffa föda som de jagar. Det är snarare utifrån ett pragmatiskt behov att reglera viltdjurbeståndet. Det är människan som sätter upp riktlinjerna och styr naturen.

Det finns en tidlöshet i verken vilket understryker den långa traditionen av jakt och dess ritualer. Som motiv har jakten funnits sedan konsthistoriens början. Tidlösheten tydliggör även traditionen från romantiken med att avbilda storslagna landskap som för tankarna mer till måleri än fotografi.

Öppettider
Tisdag - Onsdag 12-19
Torsdag-Söndag  12-17

Entré 50 kr 

- Visa idag
Kategorier
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
ANNONS