X. Oanvända vyer > Nyheter > Canon lämnar PMA-mässan

Canon lämnar PMA-mässan

Nu står det klart att Canon inte kommer att medverka på fotomässan PMA i februari 2010, något som innebär att PMA-mässan framöver kan förlora sin betydelse för fotobranschen.

Anledningen till att Canon väljer att lämna mässan sägs vara förändringar i branschen, att produktcyklerna blir kortare.
Kameratillverkaren satsar nu istället på att medverka vid konsumentelektronikmässan CES i Las Vegas och IFA i Berlin, då antalet besökare på exempelvis CES är fem gånger så stor som vid PMA-mässan.

Källa: Kamera&Bild.

Publicerad 2009-10-04. Läst av 3426 personer.
Missa inte utrustningsförsäkringen som Plus-medlemmar har bättre pris på

Plusmedlemskap kostar 220 kr per år

2009-10-05 19:25   eon
Det tyder på att företaget Canon inte ser på sig självt som ett företag inom foto lika mycket som ett företag inom konsumentelektronik.

Det är lite otäckt tycker jag, eftersom vi då riskerar att framtida kameror inte främst utvecklas som verktyg för fotografer, utan mest bara som en generell pryl som man kan ta bilder med.

Det skulle kanske ge oss kameror och objektiv som har sämre funktion och kortare livscykel än vi har i dag. Ett mindre seriöst agerande av tillverkaren.
2009-10-06 00:30   cawi
Jag vet inte om jag blev så förvånad av att se att du använder Nikon Erik? ;-)

För det första så tillverkas kameror från alla tillverkare för att de ska kunna tjäna så mycket pengar som möjligt. Komsument- och proffsprodukter är olika segment och Canon har väl nu gjort bedömningen att de kan tjäna mer på att synas i de sammanhangen i större utsträckning.
Det behöver inte alls betyda att man struntar i proffssegmentet och tillverkar prylar av sämre kvalitet eller som inte är tänkta att användas av fotografer.
2009-10-06 08:44   henpe
Jag vet inte om jag blev så förvånad av att se att du använder Canon Carl? ;-)

(Ursäkta....jag var bara tvungen....)
2009-10-06 18:14   cawi
Hehe, det borde jag kanske skrivit. Men jag ville väl mest bara balansera upp de negativa och tråkiga tongångarna och inte aspirera på att sitta på nån sorts objektiv sanning.
2009-10-07 23:17   tormig
En naturlig utveckling. En kamera idag är en dator med en glasbit på. Det är självklart att produkterna kommer att flyta ihop på sikt. Canon vet nog vad de gör.

Merläsning