CP+ inställt - Coronaviruset är anledningen

CP+ inställt - Coronaviruset är anledningen

Coronaviruset fortsätter ställa till det i världen och nu ställs även den stora japanska fotomässan CP+ in.

I veckan ställde flera företag inom telekombranschen in sitt deltagande på den gigantiska telekommässan MWC. Det ledde till att mässan nu ställde in för första gången. Nu ställs även den stora CP+ fotomässan i Japan in som skulle skett 27/2 - 1/3 i Yokohama. På mässan skulle i princip alla tillverkare funnits med och med cirka 70 000 besökare är det en av de viktigaste fotomässorna för bransch och konsumenter.

Coronaviruset påverkar inte bara mässor utan också många tillverkare som dels kommer ha problem att tillverka produkter, då fabrikerna är stängda, men även all distribution ut i världen. Fabriker i Kina är stängda på flera platser och det kommer med all säkerhet märkas på marknaden i resten av världen inom ett par veckor då produkter kommer ta slut på hyllorna.Publicerad 2020-02-14. Läst av 2521 personer.
Missa inte utrustningsförsäkringen som Plus-medlemmar har bättre pris på

Plusmedlemskap kostar 220 kr per år

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.Logga in för att kommentera

2020-02-14 12:28   Bofoto2
En anledning kan vara att monsterkryssaren Diamond Princess som ligger/ eller har legat i hamn i Yokohama har 218 smittade. Det låter ansvarsfullt.
Vi får se om Stockholmsmässan och Photokina blir inställda också, en viss risk finns nog. Det kanske blir virtuella mässor framöver.
2020-02-14 13:15   Bokeh
Hela världen är i skräck över en influensa som tydligen ska vara lindrigare än tex, Hong Kong och Asiaten som härjade på 70-80 talet, då gjordes ingenting för att stoppa det, själv blev jag utsatt för bägge och överlevde.
PMD 2020-02-14 14:06
Asiaten-epidemin inträffade 1957.
Grevture 2020-02-14 15:18
Kent: Jag tvivlar starkt på att "hela världen är i skräck" för den nya influensan, jag skulle misstänka att inte ens halva jordens befolkning över huvud taget hört talas om den. Och även bland de som hört talas om den är det nog en rätt liten del som är så personligt oroade över saken.

Sedan finns det skäl att i till exempel myndigheter oroar sig över nya och inte helt klarlagda influensor - detta i synnerhet eftersom resandet fullkomligt exploderat sedan 1968-70 då Hong Kong-influensan härjade vilket gör att smittspridning kan ske ofantligt mycket snabbare idag än på den tiden.

Problemet med nya utbrott av en ny och hittills okänd influensa är att ingen riktigt vet när vi nästa gång drabbas av något liknande spanska sjukan som beräknas ha haft ihjäl 3-5 procent av världens befolkning på den tiden, vilket skulle motsvara sisådär 250-350 miljoner människor idag. Och en bidragande orsak att den blev så dödlig var ju att den inträffade under en period när ovanligt många människor (för den tiden) reste runt i världen - många rörde på sig i spåren efter första världskriget.

Även en influensa som drabbar en bråkdel så illa som spanska sjukan gjorde skulle få extremt stora ekonomiska konsekvenser så så som dagens ekonomiska system ser ut. Det räcker sannolikt att någon procent av jordens befolkning blir sjuk (och därmed borta från jobbet en vecka eller två) ungefär samtidigt för att vi skulle hamna i en global lågkonjunktur.

Så även om mycket av reaktionerna kan se lite hysteriska ut finns det också goda skäl att vara lite eftertänksam och till exempel ställa in saker som mässor som lätt kan fungera som smittspridningsscentraler.

Merläsning