Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons
Artiklar > Fotosidans sommarkurser 2007

Fotosidans sommarkurser 2007




Fotosidan.se startar kvalificerad fotografiska utbildningar och kurser tillsammans med Fotoskolan i Stockholm. Fotosidan.se har länge velat erbjuda medlemmarna bra kurser och utbildningar för att utvecklas i sitt fotograferande, och med Fotoskolan i Stockholm som parner så har vi nu en seriös och stabil partner. Först ut är ett antal sommarkurser. Vi kommer efter sommaren och hösten fortsätta samarbetet och kommer erbjuda ett nytt utbud av kurser.

Kursutbudet

- Workshop ”Lust + Rädsla = Fotografi” i Visby. Om utmaningar i det personliga bildskapandet. 4 dagar.

- Adobe Photoshop Lightroom grundkurs. Förenkla din digitala bildbehandling. 2 dagar.

- Workshop ”På gränsen till något annat”. Stockholm som motiv och miljö. 3 dagar.

- Digital Fine Print. Kvalificerade bläckstråleutskrifter. 2 dagar.

- Digital Fine Print svartvitt. Bläckstråleutskrifter i klassiskt uttryck. 2 dagar.

- Workshop ”Samlingar”. Vad är en samlare? 3 dagar.

- Workshop ”Självporträtt”. Du själv som modell. 3 dagar.

- Workshop ”Ett case”. Fotografisk bildkommunikation. 2 dagar.

- Workshop ”Det fotografiska ljuset del 1” Kvalificerad fotografisk ljussättning. 2 dagar.

Lite om kurserna och för vem de är
Bildkurserna är kurserna är ofta i workshopsform och fokuserar på bilder och bildskapande. Det är alltså inga kamerateknikkurser. Att delta kurserna innebär att ha hyfsad koll kameran och att ta fram din bild. Enkelt sagt så är det viktiga att du kan ta den bild du vill och kunna presentera denna på din dator. Utbildningarna fokuserar alltså bilden. Inte hur den skapar den.


Kurserna kommer garanterat inspirera.


Om Fotoskolan i Stockholm
Fotoskolan i Stockholm består av en tre terminer lång, yrkesinriktad påbyggnadsutbildning i fotografi: Yrkeslinjen för fotografi och digital bildbehandling samt ett antal kortare kurser i fotografi och digital bild.

Yrkeslinjen är en av landets ledande fotografiska utbildningar med inriktning mot den samtida fotografins bildteori, fotografisk bildkommunikation och den digitalt bearbetade bilden.

De kortare kurserna genomförs i samarbete med fotosidan.se och riktar sig till dig som har grundläggande kunskaper i fotografi och digital bild och vill lära dig mer.

Till hösten planerar vi fler kurser och workshops, framförallt på helger. Hör gärna av dig om du har önskemål om ämnen och kursinnehåll.

Fotoskolan i Stockholms huvudman är Folkuniversitetet - Kursverksamheten vid Stockholms universitet, som har arrangerat kvalificerad fotografisk utbildning i mer än 50 års tid.

Kurslokaler
Kurserna genomförs i Fotoskolan i Stockholms helt nya och nyrenoverade undervisningslokaler på Kungstensgatan 45, centralt i Stockholms innerstad. Närmaste tunnelbanestation är Rådmansgatan eller Odenplan. Det är god tillgång till parkering ett kvarter bort

Lokalerna är mycket välutrustade och specialanpassade för kvalificerad fotografisk undervisning. Vi har tillgång till en större undervisningsfotostudio utrustad med proffesionell studioutrustning, digital bildproduktionssal med Epson storformatsskrivare , datasal och seminarierum.

En workshop i Visby
En workshop genomförs på Gotland hos Gotlands Konstskola, Broväg 25, Visby.

Lärare
Våra kurser har endast yrkesverksamma lärare, som har lång erfarenhet av fotografisk undervisning. De flesta av våra lärare arbetar även på Fotoskolan i Stockholms yrkeslinje.

Frågor
Vill du veta mer så kontakta Mikael Cronwall, utbildningsansvarig för Fotoskolan i Stockholm 08-7894100/7894343 mikael.cronwall@folkuniversitetet.se

Anmälan
Du anmäler dig till kurserna via Folkuniversitetets kundtjänst 08-7894200 eller www.folkuniversitetet.se/stockholm. Efter anmälan så får du en skriftlig bekräftelse och faktura. Varje kurs har ett visst deltagarantal som krävs för kursstart.

Sista anmälningsdag för alla kurser är den 16/5
Senast anmälningsdag för samtliga sommarkurser är den 16/5.
Var ute i mycket god tid med din anmälan. Folkuniversitetets generella anmälningsvillkor gäller för Fotoskolan i Stockholms sommarkurser.

Deltagarantal
På varje kurs/workshop så finns det ett maximalt deltagarantal. Detta kan vara 10, 12 eller 16 personer, beroende på typ av utbildning och hur många lärare som arbetar med kursen. Vi tycker det är viktigt att det inte är för stora undervisningsgrupper för att alla ska få tillfälle till att prata fotografi, bild och teknik. .

Förkunskapskrav
För att kunna delta på våra kurser måste du kunna använda din kamera, kunna grundläggande digital bildbehandling och ha ett stort intresse för att uttrycka dig i bild. På våra kurser talar vi mycket om den fotografiska bilden. Ibland är även viljan att lära större än de formella förkunskaperna. Se även respektive kurs.

Teknik
Vi arbetar sedan flera år helt digitalt. På våra workshops arbetar du med din egen digitala kamera och egen bärbara dator med bildbehandlingsprogram. Din egen dator är din ”sambandscentral” för filhantering, bildbehandling och handledning. När det är dags för redovisning kopplar du din dator till en videoprojektor.

I kurserna i ”Digital Fine print” och ”Lightroom” arbetar du i vår digitala produktionssal/datasal med våra datorer och skrivare.

Vad som inte ingår
I kurserna ingår inte mat, dryck, resor eller inkvartering. Detta får du ordna på egen hand eller tillsammans med övriga kursdeltagare. I våra kurslokaler finns det tillgång till kök under dagtid. Vi skickar en deltagarlista i samband med kallelsen till kursen.

Bildpool och forum som uppföljning till alla kurserTill varje kurs så kommer det finnas en bildpool och ett forum (en så kallad intresseavdelning) där deltagarna kan följa upp kursen och hålla kontakten. Ett smart och gratis sätt att få ut ännu mer av kursen. Se exempel på detta från Fotokursen i Sylarna.


Vi ses i de ljuvliga sommarstäderna Stockholm och Visby !


Publicerad 2007-05-05.

Merläsning

ANNONS