Blogg, Portfolio, Rabatt på Fotosidan Magasin och försäkring, alla Premium-artiklar, obegränsad uppladdning

Plusmedlemskap kostar 220 kr per år

Annons
Artiklar > Fototävling med final på Elmia i Jönköping

Fototävling med final på Elmia i Jönköping


Uppdatering: Tävlingen och bidragspoolen är nu stängd och vi arbetar för att ta fram mosaiken. Den vinnande bilden kommer att presenteras i samband med mässan.
Vi kommer som vanligt att vara med på fotomässan (30-31 mars) nere på Elmia i Jönköping, och i år upprepar vi förra årets succé med en mosaikbildstävling. Vi kommer ha en fototävling som pågår här på Fotosidan.se med start nu, och där en vinnarbild koras som sedan printas gigantiskt (3,75x2 m stort) och kommer i år monteras i vår monter. Det som är speciellt är att vinnarbilden kommer skapas som en mosaik av bilder som deltog i tävlingen.

Hänger du med!? På avstånd kommer alltså man se vinnarbilden som en enda stor bild, men när man tittar noggrannare så kommer man inse att den bilden är uppbyggd av en mängd småbilder. Läs en detaljerad artikel om hur vi gjorde det förra året här.

Vi vet att detta kommer bli effektfullt, och självklart skall du vara med och tävla, dels om chansen att få din bild som den stora bilden, men likväl som en av bilderna som ligger i mosaiken.

Hur går det till!?

Det kommer finnas två stycken pooler att ladda upp bilder i. Ett som är själva tävlingen från vilken vi kommer välja den stora bilden (som har ett tema, se nedan), och en pool där du kan ladda upp fler bilder (obegränsat antal) som kan komma att ingå i mosaiken. I mosaikpoolen finns inget tema utan det är fritt fram att ladda upp bilder.

Efter att vi valt vinnarbilden så kommer vi med hjälp av ett program skapa vinnarbilden utifrån alla bilder i tävlingspoolen och i mosaikpoolen. Programmet kommer själv välja bilder från alla bidragen, så vi har ingen kontroll här. Vi vet inte just nu hur många olika bilder som mosaiken kommer byggas upp av, men vi gissar att det är ett par hundra. Du får alltså kommer ner på mässan och själv ta reda på allt detta. Den stora bilden kommer du hitta monterad i vår monter.

Vi vet också vilka bilder som mosaikprogrammet väljer ut till mosaiken, så i vår monter kommer en lista med alla fotografer och vilka bilder som är med finnas.
Mosaiken (och listan) publiceras även på Fotosidan efter mässan (dock inte i den jätteupplösning vi genererar för printen...)

Tema för vinnarbilden - Fotoglädje

Du får tolka temat helt fritt, det kan bara bild på någon med fotodglädje likväl som ett att en bild förmedlar glädje och ger dig sug att fotografera mer. Du kan ladda upp en (1) bild hit.

OBS! OBS! Bilden skall vara UTAN RAMAR och LIGGANDE. Vi raderar alla bilder som bryter mot detta
Din bild skall vara i "normal" Fotosidan-storlek, du behöver inte göra något speciellt med den.

Ett litet tips innan du laddar upp är att tänka på att motivet bör vara i färg och innehålla variationer, utan för den skulle bli för plottrig. Ett motiv i sv/v med stora kontraster eller stora ytor i samma färg kommer ha sämre chans att bli en vinnare - vi vill ju att motivet skall innehålla så många olika småbilder som möjligt.

Tidtabell - tävlingen om Vinnarbilden

Du kan bidra med en utvald bild till poolen från vilken vi väljer vinnarbilden fram t.o.m den 8:e mars. Därefter stängs den poolen och vi börjar leta efter en vinnare. Vinnaren kommer inte presenteras förrän printen hängs upp nere på Elmia.

Till tävlingspoolen

(Notera att denna tävling är i "poolform"; dvs du kan lägga in en befintlig bild utan att behöva ladda in den på nytt, även från Portfolio-album tex)

Tidtabell - bidrag till mosaiken

Du kan bidra med hur många bilder som helst till poolen som ligger till grund för mosaiken fram till 8:e mars. Sen stängs denna pool. INGA RAMAR PÅ BILDERNA!!

Till uppsamlingsspoolen

(Notera att denna tävling är i "poolform"; dvs du kan lägga in en befintlig bild utan att behöva ladda in den på nytt, även från Portfolio-album tex)


Juryn

Juryn består av representanter för Elmia mässan och dels Fotosidan.se:s redaktion.

Vinnaren får

Vinnaren kommer att få en kopia av bilden i 70*100 cm hemskickat till sig.

Regler

När du laddar upp en bild till någon av de två poolerna som ligger till grund för tävlingen så medger du att det är ok att Fotosidan.se printar din bild (som den stora vinnnarbilden, eller som en liten bild i mosaiken). Du godkänner att bilden publiceras här på fotosidan.se i samband med tävlingen, och som print nere på mässan i Elmia. Alltid när printen visas så kommer också en skylt finnas där alla som bidrog med bilder finns med.

Av David Elmfeldt
Publicerad 2007-03-04. Läst av 12138 personer.
Blogg, Portfolio, Rabatt på Fotosidan Magasin och försäkring, alla Premium-artiklar, obegränsad uppladdning

från 18 kr per månad

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.Logga in för att kommentera

2007-02-14 21:21   Thunderbird
Om man deltager, får man då tillgång till de låsta, priviligerade, resurserna, på fotosidan?

/ E
2007-02-14 23:10   Christer Lindh
Nej, för detta krävs Brons, Silver eller Guldmedlemskap
2007-02-15 14:53   Jive
Varför MÅSTE det vara en liggande bild??? Jag har tagit en bild som jag tycker passar temat men den är stående!
2007-02-15 16:33   David Elmfeldt
Därför att den kommer att vara monterad liggande i vår monter.
2007-02-15 17:31   camag
Skall bilderna till mosaiken också vara liggande?
2007-02-15 17:45   David Elmfeldt
Nej, det behöver de INTE vara.
2007-02-19 10:50   tomasandersson
Hmmm, förra året användes väl liggande bilder i 4:3-format till brickorna i mosaiken. Alla bilder med annat format beskars automatiskt, vilket resulterade i att en hel del av delbilderna blev ganska märkliga.

Vore därför trevligt att veta i förväg vilket format som kommer att användas till mosaikbrickorna, så man kan göra den nödvändiga anpassningen själv.
2007-02-21 10:35   Christer Lindh
Det kommer högst troligt bli liggande brickor nu också; vi tar det format som vi har flest olika av - och liggande bilder är ju normalt i majoritet.

En bricka kan komma att bekäras även om den är liggande, om den tex har en aspektratio som inte matchar det vi till slut väljer - men de blir mindre beskärda än en stående bild förståss.

Ett alternativ till att beskära stående är att rotera dem. Förra tävlingen hade vi en rätt svår vinnarbild med stora enhetliga färgytor, så för att få in så många fotografers bilder som möjligt både beskar vi stående och roterade dem till liggande.
2007-02-24 16:20   cowboy
Om man väljer en bild som idag ligger i exv poolen "bildkritik" och lägger den i poolen "bidra med bilder till mosaiken på Elmia 2007", ramlar den ur "bildkritik" då, eller ligger den i både och?
2007-03-05 12:11   Christer Lindh
Nej Bo, en bild kan ligga i flera pooler - så den är kvar i Bildkritik
2007-04-01 21:34   Tinaja
Kommer bilden att läggas ut här på fotosidan?
Tycker det skulle vara skoj se den "lite mer på håll" än det var möjligt på Elmia.

Merläsning

Vinn Nikon-prylar i Fotosidan Masters

Äntligen är det dags för en ny omgång av den populära fototävlingen Fotosidan Masters där det finns chans att vinna fotoprylar och bli utställd på Galleri Kontrast i Stockholm. Läs mer...

Test: Fujinon XF 16/2,8 R WR

Plus Fujifilm har lyckats göra en vidvinkel som är väldigt lätt och kompakt utan att kännas plastig. Men det kompakta formatet kommer inte helt utan kompromisser. Läs mer...

Urbefolkning i fokus på Fotografiska

I över 20 år har den brittiske fotografen Jimmy Nelson besökt och fotograferat unika kulturer på hela vår planet. Nu kommer hans bilder att visas på Fotografiska. Läs mer... 24

On Location Natur - två platser ledigt

Det var fullbokat men vi fick två avbokningar igår. Så nu finns två platser ledigt! Skynda och knip dem! Helgen 21-22 september så kör vi On Location Natur - en fullpackad helg med spännande och inspirerande workshops och föreläsningar på Örenäs slott. Läs mer...

Iphone 11 Pro har tre kameror

Apple har lanserat tre nya telefoner: Iphone 11, Iphone 11 Pro och Iphone 11 Pro Max. Grundmodellen har dubbla kameror på baksidan och de två Pro-modellerna har tre kameror. Läs mer... 8

Phase One XT: Nytt spegelfritt system

Den danska mellanformatstillverkaren Phase One vill inte vara sämre än sina konkurrenter Hasselblad och Fujifilm. Phase One lanserar nu också ett spegelfritt kamerasystem. Läs mer... 9

Fotografen Robert Frank är död

Robert Frank blev historisk med den dokumentära fotoboken "The Americans". Han dog under måndagen i Inverness i Kanada. Läs mer... 6

Planerna på Fotografiskt Center i Malmö skrotade

Under fem år har idén att Malmö ska få en motsvarighet till Fotografiska i Stockholm levt. Men nu kastar initiativtagaren Adam Haglund in handduken. Läs mer... 4

Rapport från IFA-mässan i Berlin

IFA i Berlin är Europas största mässa för hemelektronik med över 50 välfyllda mässhallar. Vi har tittat närmare på fotoprodukterna på mässan. Läs mer... 3

Ny sajt jämför olika filmsorter

Det är inte alltid så lätt att veta vilken filmsort man ska köpa, särskilt inte om man precis börjat med analogfoto. Den österrikiske fotoentusiasten Dominik Sobe har gjort en sajt där man enkelt kan jämföra olika filmsorter och se exempelbilder. Läs mer... 2

Lastolite HaloCompact