Artiklar > Premium > Fota höstfärger i Abisko med Fotosidan - 2000 kr i rabatt

Medlemsförmån för dig som är Plusmedlem

Fota höstfärger i Abisko med Fotosidan - 2000 kr i rabatt

Vackra Abisko nationalpark är en av Sveriges äldsta och mest kända nationalparker. Naturen växlar från kalfjäll till artrika fjällbjörksskogar, myrmarker, klara vattendrag och sjöar. Så här i början av september brukar höstens färger vara som finast när färgskalan går från grönt till rött och gult.

  • En av Sveriges vackraste fjällmiljöer i höstskrud
  • Landskapsfotografering av såväl stora vyer som intima landskap och detaljer
  • Vi besöker bland annat Abisko kanjon, Noulja och Kårsafallen
  • Vi jobbar med olika typer av fototekniker för att skapa olika uttryck i bilderna
  • Individuell handledning både i fält som i teori och det digitala mörkrummet
  • Bekvämt boende i rymliga stugor på turiststationen med motiven direkt utanför dörren
  • Du får fotografisk rådgivning och tips för att du ska lyckas med dina bilder

Boka

Genom parkens dalsänka från sjön Abiskojaure ned till Torneträsk rinner det fritt strömmande vattendraget Abiskojåkka. Före mynningen passerar fjällälven genom en 20 meter djup kanjon med stupbranta väggar. Klipporna är fyllda av vackra mönster och detaljer och längs med jokken tänds sprakande höstfärger i björkar och markvegetation.

Våra dagar i Abisko kommer att vara fullspäckade av fotografering. Fokus på resan är landskapsfotografering men den kan göras på så många olika sätt. Vi kommer att jobbar med både det stora landskapet och mindre intima landskap. Vi provar och utvecklar oss i olika tekniker, t.ex. fotograferar vi med långa slutartider, gör dubbelexponeringar samt high- och lowkey bilder.

All vår tid tillbringar vi i Abisko nationalpark eller i dess absoluta närhet. Vi gör utfärder till fots morgon och kväll för att fotografera i det bästa ljuset, och om vädret tillåter även några längre (men enkla) dagsvandringar för att fotografera vackra platser en liten bit längre bort i dalgången. En av dagarna gör vi en utfärd med linbanan upp till Noulja, och en vandring där uppe för att fotografera mer av bergslandskapet. Från Nouljas topp har man även en spektakulär utsikt över Abisko, Lapporten och Torneträsk.

Boendet blir i rymliga stugor vid turiststationen och måltiderna äter vi på turiststationens restaurang. Vid längre utfärder tar vi med oss lunchpaket.

Denna fotoresa riktar sig både till dig som är relativt ny på landskapsfotografering och dig som vill utveckla ditt fotograferande vidare. Vi kommer att varva tiden i fält med teoretiska genomgångar i Lightroom, kamerateknik och komposition, bildföredrag och bilddiskussioner så att du känner att du kommer hem med både nya kunskaper, inspiration och bra bilder.Publicerad 2020-01-27. Läst av 3196 personer.
Missa inte utrustningsförsäkringen som Plus-medlemmar har bättre pris på

Plusmedlemskap kostar 220 kr per år

Merläsning