Kalender > Visa aktivitet

Scandinavian Photo 4K Gallery i Malmö: Tom Svensson

6 oktober - 25 november

Tom Svensson – En bevarandefotograf som gör skillnad


Han är en mycket känd bevarandefotograf, född i Danmark men uppväxt i Sverige. Boende i Fjällbacka. Åker runt på jorden för att belysa hotade arter och habitat. Arbetar mycket mot tjuvjakt samt illegalhandel av djur. Hans färdigheter som fotograf är att ta bilder som berör människor och göra skillnad. Bilderna blir ett sätt att påverka och göra positiv förändring.

Han ingår i Canons ambassadörsprogrammet som Explorer samt som Benro ambassadör.
www.tomsvensson.se
www.facebook.com/tomsvensson.conservationphotographer

Tjuvjakt
En elefant dödas var 15min. Det blir över 30.000 /år. Den största tjuvjakten på elefant sker i mellersta Afrika och görs för att finansiera krig.

Det dödas en noshörning var 8tim
I fjol dog 1004st vilket tyvärr kommer att vida överskridas i år. Denna tjuvjakt sker primärt i Syd Afrika och gör för att kriminella ligor skall tjäna pengar.

Vita Björnar
I nordvästra Kanada finns en orörd temperad regnskog. I dessa skogar lever dessa vita björnar. De är inte albinistiska utan leucimiska, dvs de har pigment men inte så mycket. Det är en recessivgen som finns hos Kermode svartbjörnen. Nu är de under starkt hot då Kanadas regering vill dra en oljepipeline genom deras miljö.

Vita Lejon
Vita lejon förekommer naturligt i det vilda. Tillskillnad från vita tigrar som är framavlade av människan så förekommer de vita lejonen på ett litet område som heter Timbavati i Syd Afrika. De är också leucismiska.
Tyvärr har lejon minskat de sista 50åren från 450.000 ner till runt 15.000. De är inte alls så vanliga som folk tror och med denna takten så finns det risk att de blir utrotad inom snar framtid. Vi får hoppas att man skyddar dem i de Naturreservat som de fortfarande lever i.

Bildutställningarna finns på plats från den 6 oktober till den 25 november
i Scandinavian Photo Malmö butiken.

Varmt Välkommen!

http://www.scandinavianphoto.se/photobloggen/1007284045/scandinavian-photo-4k-gallery-i-malmoe

- Visa idag
Kategorier
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Elinchrom ELB 500 TTL