Annons
Kalender > Visa aktivitet

Ser dig se mig - Moa Karlberg

8 maj - 29 maj
Plats: Galleri Kontrast, Stockholm | www.gallerikontrast.se/

 

Galleri Kontrast i Stockholm visar utställningen 'Ser dig se mig' av Moa Karlberg.

Moa Karlberg skriv om utställningen:
"Det har blivit svårare att jobba som fotograf. I vårt allt bredare mediesamhälle kan en bild utnyttjas på så många olika sätt. Människor känner sig hotade och säger ofta nej. Man värnar sin personliga integritet, lika mycket som staten värnar den åt oss, med FRA, kameraövervakning och skärpta lagar.
Att fånga en person helt oförställd på bild är nästan omöjligt, så fort man går utanför kretsen av nära och kära.

I projektet "Ser dig se mig" använder jag ett så kallat konfrontationsglas, där de förbipasserande ser sin egen spegelbild, utan att veta att jag fotograferar dem från insidan. På så sätt fångar jag blickar som möter sig själva, och som blir ärligare än jag någonsin skulle få om kameran syntes.
Jag vill undersöka hur betraktare reagerar på fotografierna beroende på i vilka sammanhang, och hur, de presenteras.

Än så länge har vi i Sverige ett undantag i personuppgiftslagen, som gör det möjligt för journalister och konstnärer att publicera bilder av okända människor. Dessa friheter hotas dock just nu av Integritetsskyddskommitténs lagförslag SOU 2008:3. Förslaget har redan varit på remiss hos Journalistförbundet och Svenska Fotografers Förbund, och behandlas i nuläget i justitiedepartementet. En lagrådsremiss beräknas komma i september.

"Ser dig se mig" är ingenting utan en offentlig presentation. Jag vill skapa debatt och få människor att fundera över fotografens och statens roll"."

Öppettider:
Onsdag-torsdag kl 11-18
Fredag kl 12-17
Lördag-Söndag kl 12-16

 

 Maj 2010 
M T O T F L S
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
- Visa idag
Kategorier
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
ANNONS