X. Oanvända vyer > Nyheter > Arne Hurtig kammade hem fototävling

Arne Hurtig kammade hem fototävling

Fotosidanmedlemmen Arne Hurtig dokumenterade stenläggare klockan nio den nioende september och vann fototävlingen "På jobbet 090909".

Fotosidan har tidigare skrivit om tävlingen som var ett samarbete mellan Arbetets Museum i Norrköping och Du&Jobbet. 325 bilder skickades in till tävlingen och cirka 4 000 personer har röstat på hemsidan. I slutskedet så var det Arne Hurtigs bidrag som föll juryn på läppen.

Grattis till första pris i tävlingen bland över 300 inskickade bidrag. Var det väntat?
- Jo - naturligtvis blev jag glad över att vinna tävlingen. Det var inte väntat, även om jag förstås hoppades, det gör väl alla som sänder in bilder till en fototävling.

Vill du berätta om hur det gick till när du tog vinnarbilden?
- Bilden (och motivet) hade jag tänkt ut i förväg när jag såg förutsättningen - att den skulle visa en arbetsplats kl 09.00 den 9/9 09. Jag hade sett stensättarna i arbete på torget under hela sommaren och visste att de fanns där, och så tänkte jag försöka få med klockan i kyrktornet, så att det skulle synas att bilden var tagen vid rätt tidpunkt. Och det blev ju som jag tänkt mig.

Arne Hurtig är pensionär och tidigare ombudsman i Statstjänstemannaförbundet, han har även jobbat som polis. Han är mycket intresserad av fotografi och aktiv i fotoklubben Fokus i Örebro.

Läs mer om tävlingen och juryns motivering här.

Publicerad 2009-09-27. Läst av 6525 personer.

Foto: Arne Hurtig.

Bli först att kommentera

Missa inte utrustningsförsäkringen som Plus-medlemmar har bättre pris på

Plusmedlemskap kostar 220 kr per år

Merläsning

ANNONS