Artiklar > Metro Global Photo Challenge för sjunde året i rad

Metro Global Photo Challenge för sjunde året i rad

Den 4 oktober startar årets upplaga av Metro Global Photo Challenge. Förra året kom det in 26.500 bidrag till tävlingen, vilket blev ett nytt rekord.

För sjunde året i rad genomför tidningen Metro världens största fototävling för amatörfotografer, Metro Global Photo Challenge. Expert, Canon och Adobe är huvudsponsorer.

Årets tävling startar den 4 oktober och är öppen för bidrag fram till den 24 oktober. En jury väljer därefter ut 30 finalister i varje kategori som från och med den 8 november blir röstbara.

De tre kategorierna för i år är: Emotions, Favourite Spot och Everyday travel. En global jury korar sedan en vinnare i varje kategori. Läs mer om tävlingen här:
www.metrophotochallenge.comPublicerad 2010-10-02. Läst av 5796 personer.

6 Kommentarer

roger.eriksson.c 2010-10-04 08:25  
Läs Reglerna innan ni deltar i tävlingen

http://www.metrophotochallenge.com/se/show/rules
J0£L 2010-10-04 09:11  
Det här låter smärtsamt

"och tillåtelse till Metro International och dess dotterbolag inklusive Metro Nordic och sponsorer och sina licenstagare oåterkallelig, evig, världsomspännande icke-exklusiv licens att reproducera, distribuera, visa, och skapa härledande värk av bidraget"
Metro 2010-10-04 13:49  
Hej,
Vi får ursäkta den luddiga regeln, vi ser över punkten och försöker skriva om den så den blir mer förståelig. Innebörden under Villkor, punkt 13 är först och främst att man ska kunna påvisa att det är Din bild. Med inklippta texten nedan menas att Metro ska kunna använda bilden i samband med Metro Photo Challenge framöver men att Du som fotograf har Copywright för bilden. T.ex. görs ett reportage, marknadsföringskampanj för Metro Photo Challenge så har vi rätt att använda bilden och skriva att Du är fotograf. Gäller INTE andra saker än just Metro Photo Challenge.
Vi ser över detta med en gång,
Mvh
Kia Agerhem, Metro
Tomasz 2010-10-05 17:58  
Reglernas punkt 13 känns underlig: "Metro reserverar sig rätten att editera och justera i insända bidrag."

Men jag ska nog ändå leta reda på en bild att delta med, om den blir uppredigerad till en vinnarbild är det ju en bonus:-)
Metro 2010-10-08 09:01  
Hej Tomas,
Denna regel beror på att vi kan komma att publicera bilden i tidningen. Beroende på hur vi publicerar bilderna, flera på en sida, stående och liggande foton blandat - helt enkelt hur kompositionen av artikeln ser ut, kan vi behöva göra enklare justeringar för att bilden och artikeln ska se så bra ut som möjligt.
Mvh
Kia Agerhem, Metro
Cygni 2012-09-25 22:08  
Årets upplaga har även den oacceptabla regler.
"Genom att skicka in ditt bidrag till Metro Photo Challenge 2012, ger du Metro rätten att, inklusive men inte begränsat till, mångfaldiga, ändra, ställa ut, trycka, använda eller ge en tredje part möjlighet att använda bidraget i vilken form som helst, för marknadsföringssyften eller redaktionella syften i alla media som är relevanta för tävlingen, under fem (5) år efter tävlingens slutdatum."

Ett billigt sätt att skaffa sig ett stort bildarkiv.
Missa inte utrustningsförsäkringen som Plus-medlemmar har bättre pris på

Plusmedlemskap kostar 220 kr per år

Merläsning

ANNONS