Annons
Artiklar > Ann Eringstam om sitt fotoprojekt Escape to Reality

Ann Eringstam om sitt fotoprojekt Escape to Reality

Foto: Ann Eringstam. 

Fotografen Ann Eringstam är aktuell med utställningen "Escape to Reality" på Liljevalchs Vårsalong 2011 och galleri pang pang i Stockholm. Nu har du chansen att höra henne berätta om sitt projekt i ett Artist Talk.

Det är tredje året som Ann Eringstam medverkar på Vårsalongen, tidigare år var 2008 och 2007. I år visar hon sin senaste serie "Escape to Reality". Här använder hon scouter som en symbol för pojken som tidigt i livet formas in i roller som är svåra att bryta sig ur, som könsroller och yrkesval. I Escape to Reality försöker scouterna ta sig från en konstgjord värld till en annan verklighet.

Ann Eringstam skapade bilderna i Grez-sur-Loing i Frankrike under ett ateljéstipendium som hon fått av Hasselbladstiftelsen. Bilderna är tagna både i och utanför hennes studio och har sedan lagts samman digitalt till en enda komposition.

Eringstam visar även utvalda delar av sin utställning på galleri pang pang och kommer i samband med utställningen att hålla ett Artist Talk med begränsade platser den 24 februari klockan 17.30. Anmälan görs till info@galleripangpang.se.

Ann Eringstam är född 1977 i Växjö och avslutade sin magisterexamen vid Högskolan för fotografi i Göteborg år 2006. Idag bor och verkar hon i Göteborg. Eringstam har ställt ut på bland annat Kulturhuset i Stockholm, Hasselblad Center, Göteborgs Konsthall, Stadsgalleriet i Halmstad, Mjellby Konstmuseum och Örebro Konsthall.Publicerad 2011-02-11. Läst av 6453 personer.


Bli först att kommentera

Merläsning

ANNONS