Annons
Artiklar > Berättelse om en berättare

Berättelse om en berättare

Anders Hansers foto- och filmproduktion har alltid präglats av en tydlig vilja att berätta. Nu kommer boken ”Hanser han ser” med ett antal historier i text och bild ur hans eget liv.

Vissa förknippar nog fortfarande Anders Hanser mest med Abba, efter att han fotograferat de fyra världsstjärnorna såväl på scenen som i privata sammanhang under ett antal år.

Andra tänker de otaliga bildspel och filmer som han har gjort, med berättelser om allt från fjärran länder till svenska kulturpersonligheter. Under flera decennier skapade genomarbetade bildspel som ofta visades i ett extra brett panoramaformat, med bland annat ett stort antal noggrant synkroniserade Kodak Carousel-projektorer.

– Ja, fram till tidigt 90-tal var det där lite av magi för många. Och visst var det tekniskt avancerat att få till på den tiden, säger Anders Hanser.

Numera är det i stort sett enbart film han producerar, och även vid 75 års ålder är han i högsta grad aktiv.

– Jag ska jobba i två år till, för jag har tio filmer kvar på min lista över det jag vill göra. Och fem filmer per år är fortfarande min produktionstakt.

Mellan 2005 och 2017 hade han en egen biograf med 40 platser på Östermalm i Stockholm, och en stor del av utrustningen och möblerna har han skänkt till Landskrona Foto. Där lade den grunden till deras ”Biograf Hanser”.

Fram till 8 augusti visas en utomhusutställning med hans bilder i födelseorten Orsa, och under sommaren släpps även boken ”Hanser han ser” med berättelser i text och bild ur hans liv.Publicerad 2021-07-05. Läst av 1284 personer.


1 Kommentarer

Tonyeagle 2021-07-06 14:04  
Det har blivit fel namn på både förstasidan och i artikeln samt i artikelaerkivet. (Hansen istället för Hanser)
Kampanj – Ett 1 års gratis Plus-medlemskap och rabatt på kameraförsäkring

Plusmedlemskap värde 220 kr per år

Merläsning

ANNONS