Artiklar > Sanningen bakom bilden visas på Abecita

Sanningen bakom bilden visas på Abecita

Foto: Tom Svensson och Jonna Bergström

 

Sanningen bakom bilden är en utställning på Abecita konstmuseum där bevarandefotografen Tom Svensson och undervattensfotografen Jonna Bergström vill väcka uppmärksamhet kring utrotningshotade arter och nedskräpade sjöar och hav.

Utställningen öppnar på Abecita konstmuseum i Borås den 23 maj och pågår fram till den 6 oktober.

Jonna Bergström säger att hon vill förmedla det vackra i naturen och ambitionen är att beröra andra människor med sitt foto. Bakom naturens vackra fasad ligger dock en annan sanning som Jonna under de senaste åren har vänt sitt fokus mot.

Skönheten i naturen möter i denna utställning människans inverkan i form av nedskräpning, plast som djur fastnar i och spöknäten som ständigt fiskar.

Foto: Jonna Bergström

Tom Svensson är fotograf, författare och föreläsare och har skildrat hotade djurarter och naturmiljöer från jordens alla hörn. Hans arbete har alltid berört problematiken kring utrotningshotade djur och artbevarandefrågor med drivkraften naturvård. Han arbetar aktivt och många gånger på eget initiativ för att bekämpa tjuvjakt och illegal handel med djur och djurdelar världen över. Genom att fotografera och dokumentera sitt arbete är Tom övertygad att han gör skillnad och att arbetet på sikt förändrar människans beteende till mer humant och hållbart.

I denna utställning visas både det vackra från naturen men också det som vi människor gör med djur och natur.Publicerad 2019-05-20. Läst av 2018 personer.
Missa inte utrustningsförsäkringen som Plus-medlemmar har bättre pris på

Plusmedlemskap kostar 220 kr per år

Merläsning

ANNONS
Elinchrom ELC 125 - ELC 500 studioblixtar