Annons
X. Oanvända vyer > Nyheter > Camilla Alvén vinnare i Fotovideo Photo Challenge

Camilla Alvén vinnare i Fotovideo Photo Challenge

Camilla Alvén från Eslöv gick segrande ur 2008 års Photo Challenge. Foto: Camillas dotter Eila.
När Jonas Valtersson från juryn i Photo Challenge ringde upp Camilla Alvén för att meddela att hon vunnit tävlingen blev hon så glad att hon började skrika rakt ut. Såhär några dagar senare är hon betydligt lugnare, även om hon fortfarande inte kan tro att det är sant.

– Nej, jag trodde först att det var ett skämt. Och det har fortfarande inte sjunkit in, säger hon.

Det var en ordentlig slutspurt som fällde avgörandet. Camilla kom på andraplats i de två sista deltävlingarna, vilket gjorde att hon gick om både Erik Johansson och Peter Klein, och kunde säkra en seger. Eftersom Camilla gav sig in i tävlingen först vid etapp fyra trodde hon själv att hon inte hade någon chans att vinna. Vinsten i tävlingen ser hon som en skön bekräftelse.
– Det betyder jättemycket. Det är ett tecken på att man tar bra bilder. Sen är det ju en stor ära.

Priset, kameran D300 från Nikon, kommer Camilla att använda flitigt, trots att hon sedan tidigare äger en Canon D40.
– Ja, jag kommer att använda båda kamerorna. Sen får man väl tänka på eventuella kompletteringar. Eftersom jag fotar mycket macro funderar jag på att köpa till ett macro-objektiv, säger Camilla.

Bilden som gav Camilla en toppplacering i
 deltävlingen med temat \"Glömt\".
Bilden som gav Camilla en toppplacering i
deltävlingen med temat "Glömt".
Eftersom Camilla skadade ryggen för några år sedan och lever på sjukersättning så har hon mycket tid till sin fotohobby. Hon driver till exempel en fotoblogg som hon uppdaterar dagligen. Den bästa bilden hon någonsin tagit, enligt henne själv, är den hon fick en topplacering med i Photo Challenge, "de som inte ser har lätt att glömma". En bild som hon antagligen hade tagit även om det inte vore för tävlingen.

Just nu håller Camilla på med ett projekt som handlar om förhållandet mellan människan och naturen.
– Det är min dotter som står modell. Hon ska vara en ängel som kommer ner till jorden och ser all förstöring vi människor har gjort i naturen.
Målet är att nå ut till fler människor med sina bilder. Och kanske ha en utställning.

Och fotointresset verkar sprida sig i familjen. Dottern Eila fotograferar hellre än att stå modell, och sonen har precis börjat på mediaprogrammet där han bland annat får hålla på med fotografi.
– Ja, kamerorna går varma här hemma, säger Camilla.

Camillas vinnarsvit



Publicerad 2009-01-12.
FotoVideo Stockholm
Herkulesgatan 11

FotoVideo Malmö
Drottninggatan 36
Photo Challenge 2008
Alla deltävlingar, vinnarna och det totala prisbordet. Klicka här.

3 Kommentarer

Urr 2009-01-13 16:13  
Kul! Med tanke på ryggproblemen tvingade henne till en förändring i sitt liv så unnar jag verkligen Camilla den här positiva överraskningen!
George Steij 2009-01-13 17:09  
Ja leva på sjukersättning suger... jag vet hur det är! Bilden med blomman är riktigt bra undantag då, jag tycker juryn har valt ut mycke skräp bland de 10 bästa bilderna varje månad.. :/
Camilla Alvén 2009-01-13 19:59  
Måste passa på att TACKA för alla grattishälsningar och glada hejarop som jag fått.
Nä, att leva på sjukersättning är inget vidare men ibland händer saker som förändrar hela livet över en natt och det är bara att gå vidare, att kämpa mot ljuset och aldrig ge upp.
Kram till er alla
Camilla
Få ut mer av Fotosidan som inloggad

Fotosidan är gratis! Som inloggad får du smarta funktioner. Du kan ladda upp 10 bilder och få kritik på dem. Du får vårt nyhetsbrev. Du kan skapa köp&sälj annonser mm

Merläsning

ANNONS