Annons
X. Oanvända vyer > Nyheter > Galleri FS bilder till Fotosidan Magasin

Galleri FS bilder till Fotosidan Magasin

Så här såg Galleri FS sidorna ut i förra numret.
I slutet av denna vecka kommer vi välja bilder ur Galleri FS slussen till Fotosidan Magasin. Ladda upp och du är med i urvalet.

I Fotosidan Magasin så har vi ett par sidor på slutet i tidningen där vi presenterar bilder från Galleri FS. För att det skall bli mer spännande och nytt så kommer vi välja bilder ur slussen, dvs bilder som ännu inte blivit publicerade i Galleri FS. De bilder vi väljer ut kommer komma med i tidningen, och efter att tidningen kommit ut kommer vi publicera dem i Galleri FS.

Det kommer alltså dröja en stund för de som får med bilderna i tidningen innan de bilderna visas i Galleri FS. Men vi tror att den väntan kommer vara värt det!

Så alla bilder som laddas upp till Galleri FS denna veckan är med i urvalet. Det innebär att inga bilder kommer publiceras i Galleriet denna vecka. Vi kommer välja bilder efter lunch på fredag. Vi kommer kontakta de fotografer vars bilder vi valt för att stämma av publiceringen och få in en högupplöst bild.

Ladda upp

Via denna länken laddar du upp bilder till Galleri FS.

Publicerad 2009-01-26.

14 Kommentarer

Johan Ahlbom 2009-01-26 11:05  
Om man skickat in sin bild men inte fått den publicerad i Galleri FS eller fått ett mail ännu om att den blev avvisad, är den även då med i erat urval till tidningen eller är det endast de bilder som laddas upp denna veckan?

mvh Johan

Ps. finns det ett officiellt släppdatum för tidningen ännu? Ds.
David Elmfeldt 2009-01-26 11:33  
Hej, vi kommer kolla på ALLA bilder som ligger i slussen då. Dvs även de som legat ett tag.

Ja, 3 mars i butik är det som gäller.
Rolf Nyström 2009-01-26 12:56  
Nu har jag ingen avsikt att skicka in bilder till FS just nu men det kan inte vara rätt att riskera att få en bild publicerad utan ersättning bara för att man skickar bilder till FS.
Det är att likna vid bildstöld.
Vill man skicka bilder för publicering utan att få någon ersättning är det ok för mig, men om man vill ha ersättning för sina publicerade bilder kan ni inte göra så här utan att först kontakta fotografen.
Mvh Rolf
David Elmfeldt 2009-01-26 13:25  
Vi kontaktar självklart alla innan publicering och stämmer av publiceringen.

Vid den kontakten så ber vi fotografen att skicka en högupplöst bild.
David Elmfeldt 2009-01-26 17:26  
Det utgår ersättning som för övriga bilder, dvs en inspirerande fotobok.
Andreas S Eriksson 2009-01-26 17:45  
Sen när är en "inspirerande fotobok" med i SFF´s prisguide?
Erik Edvardsson 2009-01-26 18:21  
Kul grej!
En fråga till bara. Vi som nyligen har laddat upp en bild som antagits eller avvisats kan ju inte ladda upp en ny inom en viss tidsram. Betyder det att jag inte kan delta nu då eller?
Står att jag kan ladda upp igen den 2 februari...
/ Erik
matildaholmqvist 2009-01-27 08:08  
Jag skulle gärna vela ladda upp en bild till Galleri FS men kan inte ladda upp en bild förrän 6 februari, betyder det då att jag inte kan skicka in en bild?

Mvh Matilda
David Elmfeldt 2009-01-27 09:30  
Tyvärr blev detta lite sent påtänkt så ni som missar uppladdningen pga av datumen, så ber vi om ursäkt. Det kommer dock kommer tre nummer till under året där samma chans kommer komma. Då kommer vi vara ute i bättre tid.
Christer Sjöberg/BF/NV 2009-01-27 13:46  
Hej
Jag är inte så säker på att det i längden är en bra affärsidè att honorera fantastiska bilder av fantastiska fotografer (som råkar vara ännu inte kända) med "inspirerande fotobok" för publicering i ett kvalitetsmagasin....
Christer
Maua 2009-01-27 21:01  
Jag håller med. Sluta gnälla! Duktiga fotografer som ej ännu inte blivit "kända" har allt att vinna på att synas i kvalitativa tidsskrifter. All publicitet är bra publicitet. Dessutom är det ju en tidning för entusiaster av entusiaster och då kan man kosta på sig att "bjuda"på en bild för att bidra till tidningen.
Christer Sjöberg/BF/NV 2009-01-27 21:27  
Hej
Jag brukar verkligen inte gnälla i dessa forum men kunde inte låta bli att ha en åsikt. Jag har själv laddat upp bilder till annat forum i tidningen och visste om premisserna för detta. Jag konstaterar bara nu att de bästa fotograferna som också delvis försöker livnära sig på sina bilder antagligen inte kommer att lägga upp sina bilder och då kommer inte de bästa bilderna med, kanske! Jag menar att det inte håller i längden att inte hålla sig till gängse prislistor, det har ju varit metoden även för betydligt större och etablerade tidskrifter vad det gäller bildpublicering, att det är bildkvaliten som är avgörande inte vem som är fotograf. Det här är inte rätt forum att föra någon lång debatt om detta så jag säger inget mer nu.
Christer
Tomas Töråsen 2009-01-28 21:51  
Fotosidan tar betalt för att utnytta siten till fullo, betydligt mer än vad det kostar att driva den förmodligen.
Fotosidan propagerar för SFF:s prisregler och fotografers rättigheter som yrkeskategori.
Fotosidan använder okända fotografers material för att själva kunna sälja en dyr tidning, och det med en fotobok som betalning.

Dubbelmoral så det skriker om det, smart marknadsföring definitivt. Det är ju sen upp till var och en att göra valet om den vill gå med på dom villkoren eller inte.
Personligen skulle jag nog ta fotoboken o hålla tyst för att bli publicerad.
Kassnert 2009-01-29 13:42  
Jag la in en bild som jag redan har här på fotosidan i mjukstart, men hur ser jag om den kom med i galleriet?
Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Merläsning

ANNONS