Annons
X. Oanvända vyer > Nyheter > Summering Hemläxa 10: Sevärdheter

Summering Hemläxa 10: Sevärdheter

Slussen mars 2009 av Björn Wångblad
I månandens hemläxa får vi följa med på en bildlig resa som tar oss med på en mängd spännande platser runt om i Sverige. Vi får se allt från rikskända platser som Globen i Stockholm till den mer okända vantparaden i Linköping.

Första bilden visar en sevärdhet som var helt ny för mig, nämligen Bodens fästning. Den genomgående färgen och molnformationerna gör att bilden sticker ut. Bilden på vantparaden i Linköping känns som ett fräscht och modernt inslag bland våra mer traditionella sevärdheter. Kul att domkyrkan fick vara med på ett hörn också. Gamla stan i Stockholm är varje dag fullt av turister med kameror. Där är det riktigt svårt att ta en originell bild. Här har fotografen med hjälp av en statist skapat känsla och djup i bilden. Bilden på kallbadhuset i Varberg har en harmonisk komposition och ödesmättade moln. En spännande bild.


Norrköpingsbilden gör nog att de flesta känner igen den gamla industristaden. Vattenfallet är snyggt fångat med lång slutartid. Nattbilden över Sundsvall är häftig. Det ser ändå varmt och inbjudande ut trots det kyliga vädret. Bilden på saluhallen i Göteborg är härligt vardaglig, men ändå gemytlig. En plats att besöka om man vill se det riktiga Göteborg, kanske? Den något läskiga bilden på Hotell Statt i Eskilstuna är helt klart en annorlunda bild på en sevärdhet. Vi är vana att sevärdheter idealiseras och framställs på ett varmt och trevligt sätt, vilket absolut inte är fallet här. I stället ser vi en sevärdhet som har sett sina bästa dagar, och som nu förpassats i glömska.

Se alla bidrag i hemläxa 10-poolen.
Mer om temat hittar du här.

Nästa hemläxa kommer någon gång i början av april. Tills dess kan du kolla in tidigare hemläxor i vårt artikelarkiv.

Publicerad 2009-03-18.

1 Kommentarer

Alfredsbo 2009-03-19 08:25  
Hej!
Vad kul att min bild sticker ut, blir glad när man får uppskattning på alla sätt.
//N.
Få ut mer av Fotosidan som inloggad

Fotosidan är gratis! Som inloggad får du smarta funktioner. Du kan ladda upp 10 bilder och få kritik på dem. Du får vårt nyhetsbrev. Du kan skapa köp&sälj annonser mm

Merläsning

ANNONS