Fotosidans Forum

Fotosidans Forum (https://www.fotosidan.se/forum/index.php)
-   Sony (Konica Minolta) - kameror och objektiv (https://www.fotosidan.se/forum/forumdisplay.php?f=34)
-   -   A6000 slutartid "fastnat" i bulb-läge i Manual mode (https://www.fotosidan.se/forum/showthread.php?t=173926)

Rob6000 2019-07-14 20:52

A6000 slutartid "fastnat" i bulb-läge i Manual mode
 
Jag ger upp. Det är hopplöst att försöka Googla min väg ut ur denna pickle. Varje gång jag nämner "bulb" visar sökningen bara webbplatser som instruerar dig om hur du slår [U]på[/U] bulb mode. Har försökt använda mig av dessa instruktioner, fast baklänges - utan resultat.

Jag var ute och vandrade förra veckan och hade då kameran redo hängandes i axelremmen, såväl som packad i ett relativt stor magväska. När jag kom hem insåg jag att en massa av de sista bilderna jag tog var helt smetiga pga. lång slutartid. Märker då att slutartiden är uttryckt som 30" istället för det "vanliga" 1/600 osv. Försöker ratta ner slutartiden men den vägrar passera 20" - 30".

Jag är inte så teknisk när det kommer till hardcore kameravetenskap, men jag älskar att ta bilder under dessa slags äventyr. Och jag älskar min kamera. Därför vänder jag mig nu till er:[LIST][*]Vad är problemet?[*]Hur återkommer jag till den vanliga visningen av slutartid?[*]Kort sagt, hur f*n slår jag av bulb-mode?[/LIST]
Jag spelade in ett kort klipp på min telefon för att visa hur det ser ut. Inte i närheten av mästerligt filmat, men jag hoppas att det räcker:

[URL="https://www.youtube.com/watch?v=pNf_13xZA2Q"][B]https://www.youtube.com/watch?v=pNf_13xZA2Q[/B][/URL]

Mina inställningar:
[URL="https://www.youtube.com/watch?v=OAs6xMND1xw"][B]https://www.youtube.com/watch?v=OAs6xMND1xw[/B][/URL]

Tack så massor på förhand!

Der Steppenwolf 2019-07-14 21:28

Har inte kameran så kan inte hjälpa dig med exakta instruktioner hur du kommer ur din knipa men om inget annat funkar kan du alltid återställa till fabriksinställningar.
[url]https://www.youtube.com/watch?time_continue=2&v=tcarzradaBY[/url]

Rob6000 2019-07-14 21:50

[QUOTE=Der Steppenwolf;2247760]Har inte kameran så kan inte hjälpa dig med exakta instruktioner hur du kommer ur din knipa men om inget annat funkar kan du alltid återställa till fabriksinställningar.
[url]https://www.youtube.com/watch?time_continue=2&v=tcarzradaBY[/url][/QUOTE]

Tack för svar!

Det är övergripande samma kamera som alla andra ur Alpha-serien.
Har övervägt fabriksåterställning, har dock ett gäng appar installerade i den vilket är ett himla meck att få tillbaka, utöver att ställa in allt annat igen.
Ett pyttepris att betala för en fungerande kamera, såklart. Hoppades att filmklippen skulle vara till hjälp.

Håller tummarna för att någon annan kanske har någon idé, ska inte iväg igen förens nästa helg så ingen egentlig stress.

Hasse Sony Larsson 2019-07-14 22:03

Men om du leker amatör och ställer in kameran på P eller superauto grön/gul fungerar den då?

Rob6000 2019-07-14 22:09

[QUOTE=Hasse Sony Larsson;2247763]Men om du leker amatör och ställer in kameran på P eller superauto grön/gul fungerar den då?[/QUOTE]

Japp! Kanske svårt att se i filmklippet men jag hoppar mellan olika modes i början, och då beter den sig som den ska.

Hasse Sony Larsson 2019-07-14 22:11

[QUOTE=Rob6000;2247765]Japp! Kanske svårt att se i filmklippet men jag hoppar mellan olika modes i början, och då beter den sig som den ska.[/QUOTE]

ok bra då kan du ju iaf använda kameran och få fina bilder

Rob6000 2019-07-14 23:06

Hittade en uppdatering på Sonys hemsida ([url]https://www.sony.com/electronics/support/e-mount-body-ilce-6000-series/ilce-6000/downloads/00015954[/url]) som släpptes i mars. Kör den nu, vilket kommer återställa kameran i slutändan. Återkommer!

Rob6000 2019-07-14 23:24

Yes! Det funkade!

Krävdes inte heller någon återställning så allt är precis som den var innan den fick tuppjuck.


Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 06:01.

Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.