Fotosidans Forum

Fotosidans Forum (https://www.fotosidan.se/forum/index.php)
-   Photoshop CS / Elements (https://www.fotosidan.se/forum/forumdisplay.php?f=97)
-   -   Jag glömde pudra modellerna! (https://www.fotosidan.se/forum/showthread.php?t=74169)

perstromgren 2007-03-06 19:41

Jag glömde pudra modellerna!
 
Nu förstår jag varför folk pudras innan de ska visas i TV: de blänker! Jag insåg det när jag tog bilder på ett kalas nyligen, där blixten slog lite väl brutalt, och en del ansikten blänker som navkasplar på en 50-talsbil!

Går det att "pudra" i efterhand med några handgrepp? Det gäller alltså att få bort blänk i kinderna på folk.

Per.

PS. Jag kan tyvärr inte lägga upp några exempel här; "modellerna" kommer att flå mig levande om bilderna visas i nuvarande skick! DS

ghost77 2007-03-06 19:44

tja enkelt att fixa i photoshop använd dig av plåstret som finns för lagning av bild ta ett färgprov genom att hålla ner alt sedan är det bara att måla över blänket....
typ Lycka till...

andreasc89 2007-03-06 19:48

Använd kloningspenseln och ställ in Mode på Darken. Sen klonar du från ställen på huden som det inte är blänk på. Det är bara pixlar som är ljusare än dom som du klonar från som påverkas.

perstromgren 2007-03-06 20:43

[QUOTE][i]andreasc89 skrev:[/i]
[B]Använd kloningspenseln och ställ in Mode på Darken. Sen klonar du från ställen på huden som det inte är blänk på. Det är bara pixlar som är ljusare än dom som du klonar från som påverkas. [/B][/QUOTE]

Tack, det var nog rätt verktyg! Men... det är j-a svårt! Detta kräver övning för att inte "pudret" ska få skarpa kanter.

Per.

ghost77 2007-03-06 21:02

välj så att penslen är mjuk så sliper du dessa kanter....

mvh Pierre

Jokes 2007-03-06 21:02

Ändra mjukheten på penseln om du inte redan har gjort det. Sen kan du även sätta flöde och opacitet på penseln och köra med airbrush (den lilla ikonen till höger om flöde/flow)


Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 00:09.

Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.