#1  
Gammal 2020-02-13, 02:36
gliz68
 
Medlem sedan: mar 2017
Inlägg: 210
Ladda ner bilder från eos 550D falerar
I natt efter jag fotat månen och skulle ladda bilderna i datorn funkade det inte. Har uppdaterat ominstallerat och grejat några timmar men inget funkar. Har någon en lösning på mitt problem. stängt min brandvägg på datorns begäran m.m men inget funkar... Snälla någon hjälp mig. windows 8.1 (64bit) på kameran har jag firmware Ver 1.1.0
  #2  
Gammal 2020-02-13, 06:37
fotobollfoto
 
Medlem sedan: jun 2017
Inlägg: 2 903
Använder du minneskortläsare eller USB-sladd?
  #3  
Gammal 2020-02-13, 13:12
gliz68
 
Medlem sedan: mar 2017
Inlägg: 210
fotobollfoto skrev: Använder du minneskortläsare eller USB-sladd?
USB-sladd. Datorn reagerar men det uteblir med nedladdning.
  #4  
Gammal 2020-02-13, 13:18
gliz68
 
Medlem sedan: mar 2017
Inlägg: 210
gliz68 skrev: USB-sladd. Datorn reagerar men det uteblir med nedladdning.
Va nog trött i natt. Tänkte inte så långt som till minneskortläsaren.
Bilderna i datorn nu.
Men ändå. Vad kan jag göra för att få ned bilder med USB-sladden.
Har ju funkat innan i natt.
  #5  
Gammal 2020-02-13, 14:07
martley
 
Medlem sedan: feb 2019
Inlägg: 249
gliz68 skrev: Va nog trött i natt. Tänkte inte så långt som till minneskortläsaren.
Bilderna i datorn nu.
Men ändå. Vad kan jag göra för att få ned bilder med USB-sladden.
Har ju funkat innan i natt.
Det ligger nån liten programsnutt installerad som övervakar USB-anslutningen och väntar på att kameran ska anslutas. Jag brukar få ett liknande problem med EOS Utility till min (oftast) WiFi-anslutna kamera. Kameran tycker att den är ansluten, men programmet vill inte komma upp. Det brukar hjälpa att från Aktivitetshanteraren stoppa alla processer som heter nånting med "canon" eller "eos" och sedan starta EOS Utility och ansluta på nytt.
Prova annars att ansluta USB-kabeln till en annan port på datorn, och prova även att byta USB-kabel. Det kan bli slitage på både kabel och kontakter. Och på USB-kontakten i kameran också för den delen, en 550D måste ju ha varit med några år.
  #6  
Gammal 2020-02-13, 15:40
gliz68
 
Medlem sedan: mar 2017
Inlägg: 210
martley skrev: Det ligger nån liten programsnutt installerad som övervakar USB-anslutningen och väntar på att kameran ska anslutas. Jag brukar få ett liknande problem med EOS Utility till min (oftast) WiFi-anslutna kamera. Kameran tycker att den är ansluten, men programmet vill inte komma upp. Det brukar hjälpa att från Aktivitetshanteraren stoppa alla processer som heter nånting med "canon" eller "eos" och sedan starta EOS Utility och ansluta på nytt.
Prova annars att ansluta USB-kabeln till en annan port på datorn, och prova även att byta USB-kabel. Det kan bli slitage på både kabel och kontakter. Och på USB-kontakten i kameran också för den delen, en 550D måste ju ha varit med några år.
Sladden är ny och har funkat tidigare och datorn plingar till när man startar kameran. ska kolla det med "eos" och "canon" sedan . Nu ska jag redigera bilderna.
Blev ca 80 st i natt.
  #7  
Gammal 2020-02-14, 00:31
gliz68
 
Medlem sedan: mar 2017
Inlägg: 210
gliz68 skrev: Sladden är ny och har funkat tidigare och datorn plingar till när man startar kameran. ska kolla det med "eos" och "canon" sedan . Nu ska jag redigera bilderna.
Blev ca 80 st i natt.
Nu har jag vart inne och stoppat eos och canon-program men det hjälpte inte.
Finns det något annat program man kan använda än eos utillity?
  #8  
Gammal 2020-02-14, 05:26
fotobollfoto
 
Medlem sedan: jun 2017
Inlägg: 2 903
gliz68 skrev: Nu har jag vart inne och stoppat eos och canon-program men det hjälpte inte.
Finns det något annat program man kan använda än eos utillity?
Kameran borde dyka upp som en enhet i filhanteraren (precis som vilken USB-sticka som helst)
  #9  
Gammal 2020-02-14, 08:09
Tonyeagle
 
Medlem sedan: nov 2001
Inlägg: 5 461
Kanske...
Kanske har du råkat ändra på inställningen i kameran som låter kameran komma upp som en lagringsenhet i datorn. Där finns ett val ( leta i menyn i kameran) och jag tror att det man ska välja heter mass storage unit eller något i den stilen. Kommer inte ihåg men jag har själv råkat ut för det på caonkamera.
  #10  
Gammal 2020-02-14, 08:54
apersson850
 
Medlem sedan: aug 2007
Inlägg: 9 129
Sluta leta. Den inställningen har inte funnits i Canonkameror sen mer än tio år tillbaka.
  #11  
Gammal 2020-02-14, 09:05
Tonyeagle
 
Medlem sedan: nov 2001
Inlägg: 5 461
Gammal
apersson850 skrev: Sluta leta. Den inställningen har inte funnits i Canonkameror sen mer än tio år tillbaka.
Den kameran är väl ungefär så gammal?
  #12  
Gammal 2020-02-14, 11:13
martley
 
Medlem sedan: feb 2019
Inlägg: 249
Visst fungerar det säkert att kopiera från Mass Storage, det var så jag gjorde jämt med min gamla 400D, men EOS Utility har en del bekväma funktioner som att sortera in bilderna i filkataloger efter datum, och hålla reda på vilka bilder som redan har kopierats.

Här är lite felsökningstips:
Nånting måste ju ha hänt sedan det senast fungerade. Fundera lite på vilka saker som har ändrats. Kamerainställningar t.ex, eller olika programuppdateringar i kameran eller datorn. Det finns ju förstås en liten risk att det är något som har gått sönder. Ett sätt att kontrollera det är att prova att ansluta kameran till en annan dator, och prova att ansluta en annan kamera till datorn, eller bara testa att en vanlig USB-sticka fungerar att ansluta i samma USB-uttag.
Besvara

Bokmärken

Ämnesverktyg
Betygsätt det här ämnet
Betygsätt det här ämnet:



Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 11:06.



Elinchrom ELB 500 TTL