#1  
Gammal 2011-01-20, 12:34
koattack
 
Medlem sedan: jan 2008
Inlägg: 11
Arg Nikon D300 problem
Hej.
Jag har ett problem med min Nikon D300.
Jag skulle fota en modell förra veckan och då började det bli överexponerat på övre delen av bilden.
Jag fotar med en Nikon D300 och ett Sigma 70-200 2,8 II.
Är det någon som vet vad det kan vara och hur man kan fixa det?
Tack på förhand//Martin
Bifogade bilder
  #2  
Gammal 2011-01-20, 12:37
Damm på sensorn
 
Medlem sedan: aug 2003
Inlägg: 858
Ser ut som solsken... Kanske är slutaren som är på väg att paja...
  #3  
Gammal 2011-01-20, 16:31
koattack
 
Medlem sedan: jan 2008
Inlägg: 11
Damm på sensorn skrev: Ser ut som solsken... Kanske är slutaren som är på väg att paja...


bara att lämna in eller?
  #4  
Gammal 2011-01-20, 21:33
Helmetrock
 
Medlem sedan: maj 2009
Inlägg: 5 505
Det ser ju inte ut som ett typrisk slutarhaveri, testa att ta samma bilder med olika objektiv och olika inställningar mot en enfärgad vägg eller något.

Är det slutaren är det bara att lämna in. Har den gått långt är det frågan om det ens är värt att lämna in.
  #5  
Gammal 2011-01-20, 21:54
koattack
 
Medlem sedan: jan 2008
Inlägg: 11
jag har testat med mitt Tamron 17-50mm och det blir inte lika kraftigt men det är där i alla fall.
det kan inte bero på fukt eller något?

vad kostar det att byta slutare?
  #6  
Gammal 2011-01-20, 21:56
Helmetrock
 
Medlem sedan: maj 2009
Inlägg: 5 505
Ring Nikon eller Lasses kameraservice.

Har ingen aning om ifall det kan bero på fukt faktiskt, har det förändrats?

Kan du se något på sensorn om du tar av objektivet och fäller upp spegeln?
  #7  
Gammal 2011-01-21, 01:37
koattack
 
Medlem sedan: jan 2008
Inlägg: 11
jag ser inget på sensorn när jag fäller upp spegeln.

jag får ringa till nikon och höra vad det kostar.
tack för hjälpen
Besvara

Bokmärken

Taggar
nikon d300 , problem , sigma 70-200mm

Ämnesverktyg
Betygsätt det här ämnet
Betygsätt det här ämnet:



Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 03:35.