Annons
  #1  
Gammal 2014-12-18, 17:45
Ventures
 
Medlem sedan: apr 2007
Inlägg: 2 181
Vad har hänt här? Brusig konstig bild.
Fotade en del idag och två av bilderna blev helt förstörda. (Se bilden som är c:a 1/8 av hela bildlängden). Någon som sett något liknande och vet vad som är orsaken? Håller sensorn på att ge upp? Alla bilder före och efter dessa två såg normala ut. Jag tog bilder både med och utan blixt. Dessa två togs med blixt.
Kameran är en Nikon D2X som gjort "blott" 72k bilder.
Bifogade miniatyrer
Klicka på bilden för en större version

Namn:	001-_DSC0731.jpg
Visningar:	105
Storlek:	567.5 KB
ID:	137038  

  #2  
Gammal 2014-12-18, 18:15
joakim d
 
Medlem sedan: jun 2007
Inlägg: 1 020
Jag har inte sett något sådant förut men minneskortet är en möjlighet. Skulle det vara sensorn eller slutaren borde det drabba fler bilder tycker jag.
  #3  
Gammal 2014-12-18, 18:25
Flash Gordon
 
Medlem sedan: sep 2001
Inlägg: 6 131
Tror också det är minneskortet. Har du formaterat det i kameran före du fotade.
Minneskort bör alltid formateras i den kamera de skall användas i och efter varje gång man tömt bilderna till datorn.
Formaterar man kortet i datorn eller bara deltar bilderna kan man ofta få problem.
Sedan håller minneskort ett till ett begränsat antal läsningar och raderingar. De håller inte för evigt utan har en begränsad livslängd och ett gammalt kort kan lägga av när som helst.

Så jag föreslår att du provar med ett annat minneskort.

Det finns andra möjliga fel som böjda pinnar i kortläsaren osv. Men testa först med ett annat minneskort.
  #4  
Gammal 2014-12-18, 19:43
jakani
 
Medlem sedan: nov 2003
Inlägg: 4
Ventures skrev: Fotade en del idag och två av bilderna blev helt förstörda. (Se bilden som är c:a 1/8 av hela bildlängden). Någon som sett något liknande och vet vad som är orsaken? Håller sensorn på att ge upp? Alla bilder före och efter dessa två såg normala ut. Jag tog bilder både med och utan blixt. Dessa två togs med blixt.
Kameran är en Nikon D2X som gjort "blott" 72k bilder.

Hej har upplevt något liknande när jag köpte ett nytt SD kort av seanste utgåva trodde att kameran blivit galen men det var kortläsaren som inte hanterade den senaste versionen av kortet. Köpte en ny kortläsare och det funkade perfekt . Kanske något att testa
Mvh// Jan nilsson
  #5  
Gammal 2014-12-18, 20:16
Ventures
 
Medlem sedan: apr 2007
Inlägg: 2 181
Tack för svaren. Det upptäcktes redan i kameran att bilderna var felaktiga, så det beror inte på kortläsaren.
Kortet formatterades i kameran innan tagningen så det är också kollat.
Kortet är ett CF Sandisk Ultra 16GB och har väl formatterats uppåt 100 gånger i kameran. Jag hade tagit ca 50 bilder på det tomma kortet när det här hände. Jag får köra ett tag med olika kort och se om det händer igen.
  #6  
Gammal 2014-12-18, 21:51
Niklas Jansson
 
Medlem sedan: okt 2013
Inlägg: 18
Jag skulle också gissa på att det är minneskortet som börjar spöka. Fick ett liknande fel på ett 8 GB CF-kort efter 3-4 års användande. Baserat på mina tråkiga erfarenheter av det kortet så skulle jag rekommendera att du kasserar detta minneskortet omgående. Felområdet flyttade runt i bilderna och kunde ibland även hamna i filallokeringstabellen (FAT), tänk innehållsförteckning, och skapa mystiska skrivfel och hängning på en Canon 40D.
Besvara

Bokmärken

Ämnesverktyg
Betygsätt det här ämnet
Betygsätt det här ämnet:



Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 11:35.



Elinchrom ELM8