Annons
  #1  
Gammal 2015-10-11, 10:16
Winrar
 
Medlem sedan: sep 2010
Inlägg: 28
Fråga Ljusläckage eller slutarfel? mamiya 645pro tl
Hej!
Köpte mig en mamiya 645 pro TL...Laddade den med en svartvit rulle. Framkallade själv (med kompisens assistans)

På flera av bilderna är det ett konstigt fenomen. Jag tror det är bakstycket eftersom det är lite slitet i tätningen. Felet uppstår inte på alla bilder. Speciellt inte när det är mörkt runtomkring en.

Denna är absolut första bilden jag tog med denna kamera, handhållen, 80mm 2.8, iso 400 film. Ganska ljust ute.
http://www.ladda-upp.se/bilder/ralxxujpqjhds/


Denna bild är tagen flera timmar senare då det va mörkt runtomkring där kameran stod. 150mm 2.8 (samma filmrulle)
http://www.ladda-upp.se/bilder/jzexstmukxwqkz/
Då syns inte något fel alls...


Den här är tagen på jobbet samma dag på kvällen, lysrör som lyser upp lokalen, man kan se felet här med.
http://www.ladda-upp.se/bilder/culxpoaoowedwo/

Jag tycker det är ljusläckage? Ridån åker ju åt andra hållet än vad det raka sträcket går?
Nu känner jag att allt blev rörigt... Hoppas någon kanske kan ge några tips? :)
Mvh
Viktor
  #2  
Gammal 2015-10-16, 18:51
CaolIla
 
Medlem sedan: feb 2009
Inlägg: 70
Det ser ut att vara ljusläckage. Ännu säkrare blir du om du istället tittar på negativen. Om kanterna på negativet också är exponerade så har det inte med slutaren att göra. Då har ljuset kommit in i bakstycket.
  #3  
Gammal 2015-10-16, 20:00
Mr_H
 
Medlem sedan: jan 2003
Inlägg: 486
Jag hade en spricka i ett magasin till en Mamiya. Men det var inte lika skarpa kanter på det ljusa fältet som du har så det kanske inte är samma problem. Se bildexempel (diabild) i denna diskussion och vilka svar jag fick när jag ställde samma fråga som du:
http://www.fotosidan.se/forum/showthread.php?t=58661
Med lite lim och svart färg löste jag problemet.
Besvara

Bokmärken

Taggar
läckage , mamiya 645 pro

Ämnesverktyg
Betygsätt det här ämnet
Betygsätt det här ämnet:



Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 05:22.



Elinchrom ELM8