Annons
  #1  
Gammal 2016-11-24, 08:32
skarsfjall
 
Medlem sedan: jul 2004
Inlägg: 155
ON1 Photo RAW startar inte (vcredist_x64)
För några veckor sedan försökte jag installera ON1 Photo 10.5.1 (Windowsversionen) i två datorer men programmet vägrade att starta. Däremot lyckades det i en Surface Pro 4. Jag hoppades att problemet skulle lösa sig när den nya generationen av programmet kom.

Nu händer samma sak med ON1 Photo RAW med den skillnaden att under installationen får jag felmeddelandet "Unable to launch vcredist_x64.exe".

De två datorer som strular är Acer Aspire V Nitro (med Windows 10 home) och Asus UX305UA (med Windows 10 home). Däremot fungerar även Photo RAW i Surface Pro (med Windows 10 Pro).

Jag har försökt med att manuellt installera senaste Visual C++ 2015, men det hjälper inte. Programmet går fortfarande inte att starta i de två datorer jag vill använda för bildbehandling (båda har Creative Cloud installerat).

Jag hittar ingen lösning hos Microsoft (utöver det jag redan testat) och det är begränsad teknisk support för Photo RAW Pre-release.

Några tips?

/Sigge
  #2  
Gammal 2016-11-26, 16:28
skarsfjall
 
Medlem sedan: jul 2004
Inlägg: 155
Efter otaliga försök och efterforskningar har jag fortfarande inte lyckats lösa problemet. Varje försök att starta programmet leder till denna information i crash-loggen:

2016-11-26 14:33:29 onOne - BRViewLocation::setData() could not create the dictionary from the xml.
2016-11-26 14:33:29 ON1 Photo RAW 2017 - Launched Standalone
2016-11-26 14:33:29 onOne - System Locale: sv
2016-11-26 14:33:29 onOne - Default Locale: sv
2016-11-26 14:33:29 onOne - GetAvailableVRAMBytesFromDXGI - DedicatedVideoMemory: 128MB DedicatedSystemMemory: 0MB SharedSystemMemory: 4045MB
2016-11-26 14:33:29 onOne - GetAvailableVRAMBytesFromDXGI VRAM found is: 128MB
2016-11-26 14:33:29 onOne - VRAM value not found. Assuming the VRAM is 256MB
[ 5728] 2016-11-26 14:33:29 onOne - OnOneFilterPipe::RunJobThread> RUNNING
[ 4960] 2016-11-26 14:33:29 onOne - OnOneGPUPipe::RunJobThread> RUNNING
2016-11-26 14:33:30 onOne - Error: EXCEPTION_ACCESS_VIOLATION (0xC0000005)
at ONCoreFoundation11._CFStringMakeConstantString(0x0 0007FFCDE54342D+1789)
at ONCoreFoundation11.CFStringCreateMutableCopy(0x000 07FFCDE543854+52)
at ONCore11.CBaseCoreFile.CreateFileSystemRepresentat ion(0x00007FFCE803BA1A+26)
at ONCore11.ONColorProfileGetMonitorICC(0x00007FFCE80 64FB7+167)
at UNKNOWN_MODULE.UNKNOWN_SYMBOL.(0x00007FF75AC658A6)
at UNKNOWN_MODULE.UNKNOWN_SYMBOL.(0x00007FF75AC64D03)
at UNKNOWN_MODULE.UNKNOWN_SYMBOL.(0x00007FF75ABA6305)
at UNKNOWN_MODULE.UNKNOWN_SYMBOL.(0x00007FF75ABA19B7)
at UNKNOWN_MODULE.UNKNOWN_SYMBOL.(0x00007FF75B0E90A4)
at UNKNOWN_MODULE.UNKNOWN_SYMBOL.(0x00007FF75B0E7D82)
at KERNEL32.BaseThreadInitThunk(0x00007FFCF5CE8364+20 )
at ntdll.RtlUserThreadStart(0x00007FFCF87B5E91+33)

Det kritiska verkar vara Error: EXCEPTION_ACCESS_VIOLATION (0xC0000005), detta nämns ofta i olika forum, speciellt om spelprogram, men det verkar inte finnas någon generell lösning (felet beror antagligen på dålig programmering som leder till konflikt i minnet).

Jag har anmält problemet till ON1 support och hoppas fortfarande på en lösning (och tar gärna emot tips om hur man hanterar detta problem).

/Sigge
  #3  
Gammal 2016-11-26, 19:37
Flash Gordon
 
Medlem sedan: sep 2001
Inlägg: 6 216
Jag har kört 10.5 länge på Mac och helt smärtfritt. Sedan mitten av veckan har jag också On1 raw installerad. Att installera var inget problem. Fast programmet är riktigt buggigt. Det krashar stup i kvatrten.
så jag följer forumen hos ON1. De flesta har stora problem.
Där finns också många som kör Windowws 10.
Så det måste gå att installera på de flesta Windows maskiner.
Däremot har de samma problem med att programmet är buggit och kraschar av alla möjliga udda orsaker.
ON1 raw kan om man är snäll kalla en Alpha utgåva.
Vi får hoppas de får ordning på grejerna till den officiella lanseringe 19 december, fast jag tvivlar.
  #4  
Gammal 2017-04-30, 09:02
HYB
 
Medlem sedan: aug 2005
Inlägg: 95
Jag har samma problem sen igår, hur löste du det?

/HYB
  #5  
Gammal 2017-04-30, 11:05
skarsfjall
 
Medlem sedan: jul 2004
Inlägg: 155
HYB skrev: Jag har samma problem sen igår, hur löste du det?

/HYB
Varje gång det kommit en uppdatering (varje månad) har jag gjort nytt försök, men utan resultat. Nästa vecka byter jag dator så det blir intressant att se om det går bättre då.
  #6  
Gammal 2017-04-30, 19:25
HYB
 
Medlem sedan: aug 2005
Inlägg: 95
Ok, tack. Lätt frustrerande är det... :(
Besvara

Bokmärken

Ämnesverktyg
Betygsätt det här ämnet
Betygsätt det här ämnet:



Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 21:42.



Elinchrom ELM8