#16  
Gammal 2017-12-27, 16:03
PMD
 
Medlem sedan: aug 2004
Inlägg: 26 154
RXE skrev: Idag öppnade jag upp den och kollade men inget satt löst där heller, blir nog att köpa en 7D Mark II istället, för att lämna in en 7 år gammal 7D:a och betala ca 5-6 tusen är ju inte värt det.
Det framgår inte helt klart av tråden, men har du försökt se till att det inte är glappkontakt i batterikontakterna? Dels kan det eventuellt finnas lite korrosion där och dels kan kontakterna behöva böjas ut lite för att inte glappa.

Jag har ingen EOS 7D själv, men batterikontakter brukar vara ungefär likadana på alla kameror, för det mesta.
  #17  
Gammal 2017-12-27, 18:32
RXE
 
Medlem sedan: aug 2009
Inlägg: 21
PMD skrev: Det framgår inte helt klart av tråden, men har du försökt se till att det inte är glappkontakt i batterikontakterna? Dels kan det eventuellt finnas lite korrosion där och dels kan kontakterna behöva böjas ut lite för att inte glappa.

Jag har ingen EOS 7D själv, men batterikontakter brukar vara ungefär likadana på alla kameror, för det mesta.
Jag har checkat dem så gott som jag har kunnat och putsat och lite så men samma symbol dyker upp hela tiden, har även provat med batterigreppet. Tror numera att det är något större problem inuti kameran än att den inte skulle få kontakt med batterierna.

Men tack för tipset!
  #18  
Gammal 2017-12-27, 19:24
PeterWem
 
Medlem sedan: jun 2006
Inlägg: 4 440
RXE skrev: Jag har checkat dem så gott som jag har kunnat och putsat och lite så men samma symbol dyker upp hela tiden, har även provat med batterigreppet. Tror numera att det är något större problem inuti kameran än att den inte skulle få kontakt med batterierna.

Men tack för tipset!
Har du mätt spänningen på batterierna nyladdade och efter att du stoppat in dem i kameran?
  #19  
Gammal 2017-12-27, 21:19
Smw
 
Medlem sedan: jun 2009
Inlägg: 1 400
PeterWem skrev: Har du mätt spänningen på batterierna nyladdade och efter att du stoppat in dem i kameran?
Hej !

Jo, men alla blir inte dåliga på samma eftermiddag,
men om laddaren knasar kan man nog få det till att se ut så.

Har du (TS) rengjort laddarens kontakter ?
Finns någon möjlighet att testa i någona annan kamera ?

//MW
  #20  
Gammal 2017-12-27, 21:25
RXE
 
Medlem sedan: aug 2009
Inlägg: 21
PeterWem skrev: Har du mätt spänningen på batterierna nyladdade och efter att du stoppat in dem i kameran?
Jag tänkte testa det men hade lite begränsad utrustning här hemma, sen så vet jag inte riktigt hur... ett vanligt batteri har ju + och - men kamerabatteri har ju 4 ställen/symboler (+ + - o).
  #21  
Gammal 2017-12-27, 21:29
RXE
 
Medlem sedan: aug 2009
Inlägg: 21
Smw skrev: Hej !

Jo, men alla blir inte dåliga på samma eftermiddag,
men om laddaren knasar kan man nog få det till att se ut så.

Har du (TS) rengjort laddarens kontakter ?
Finns någon möjlighet att testa i någona annan kamera ?

//MW
Ja det verkar rätt osannolikt att alla skulle bli dåliga samtidigt. När jag laddar batterierna så ser det till synes ut att de laddar och blir full-laddade. Det har jag inte testat, ska prova att rengöra dem. Tyvärr inte jag har bara en 1000D:a som extra-kamera och ja det är rätt så stor skillnad på dem.

Tack för tipset!
  #22  
Gammal 2017-12-27, 21:33
Smw
 
Medlem sedan: jun 2009
Inlägg: 1 400
RXE skrev: Ja det verkar rätt osannolikt att alla skulle bli dåliga samtidigt. När jag laddar batterierna så ser det till synes ut att de laddar och blir full-laddade. Det har jag inte testat, ska prova att rengöra dem. Tyvärr inte jag har bara en 1000D:a som extra-kamera och ja det är rätt så stor skillnad på dem.

Tack för tipset!
Ha inga för stora förhoppningar, jag tror det är kameran,
men för att utesluta andra möjligheter bör även laddaren kollas.

//MW
  #23  
Gammal 2017-12-30, 15:23
Tusse
 
Medlem sedan: jan 2003
Inlägg: 967
När uppdaterade du programvaran i kameran sist?

Kolla att det är rätt modell innan du uppdaterar.


https://www.canon.se/support/consume...tcm:87-1497033
  #24  
Gammal 2017-12-31, 07:31
RXE
 
Medlem sedan: aug 2009
Inlägg: 21
Tusse skrev: När uppdaterade du programvaran i kameran sist?

Kolla att det är rätt modell innan du uppdaterar.


https://www.canon.se/support/consume...tcm:87-1497033
Den är uppdaterad till det senaste sen en tid tillbaka, tack för tipset!
  #25  
Gammal 2018-01-02, 11:02
HenkeVFR
 
Medlem sedan: feb 2007
Inlägg: 1
RXE skrev: Ja det verkar rätt osannolikt att alla skulle bli dåliga samtidigt. När jag laddar batterierna så ser det till synes ut att de laddar och blir full-laddade. Det har jag inte testat, ska prova att rengöra dem. Tyvärr inte jag har bara en 1000D:a som extra-kamera och ja det är rätt så stor skillnad på dem.

Tack för tipset!
Om du bor i närheten av Nybro, kan du få testa batterierna i min 7D.

Mvh/
Henke
  #26  
Gammal 2018-01-07, 08:13
RXE
 
Medlem sedan: aug 2009
Inlägg: 21
HenkeVFR skrev: Om du bor i närheten av Nybro, kan du få testa batterierna i min 7D.

Mvh/
Henke
Har beställt en ny kamera som jag kommer kunna testa batterierna i men tack ändå.
  #27  
Gammal 2018-01-07, 08:19
RXE
 
Medlem sedan: aug 2009
Inlägg: 21
Uppdatering
Uppdatering: Jag vill först och främst tacka alla som har försökt hjälpa mig och som har gett mig råd/tips på hur jag kan göra och testa.

Men efter alla försök så är det bara att inse att den är sönder. Har varit väldigt nöjd med 7D:an så därför har jag nu beställt en Canon 7D mark II.

Men som sagt tack för hjälpen!
  #28  
Gammal 2018-01-07, 08:45
Smw
 
Medlem sedan: jun 2009
Inlägg: 1 400
RXE skrev: Uppdatering: Jag vill först och främst tacka alla som har försökt hjälpa mig och som har gett mig råd/tips på hur jag kan göra och testa.

Men efter alla försök så är det bara att inse att den är sönder. Har varit väldigt nöjd med 7D:an så därför har jag nu beställt en Canon 7D mark II.

Men som sagt tack för hjälpen!
Du blir helnöjd.

//MW
  #29  
Gammal 2018-01-07, 08:55
Erik X
 
Medlem sedan: okt 2009
Inlägg: 465
Funderar hur funktionen är uppbyggd..
Jag gissar att battterispänningen mäts med en intern A/D-omvandlare i någon av kamerans mikroprocessorer. Den ADC:n har sannolikt mer än en kanal så om det blev internt fel på den eller på referensspänningen så borde även andra funktioner mäta fel och så verkar det inte vara. Men innan ADC:n sitter ett par motstånd som spänningsdelare, sannolikt högohmiga för att inte dra onödigt mycket ström då kameran är i 'sleep' -läge. Det faktum att de är högohmiga samtidigt som de är ständigt spänningssatta gör delaren känsliga för korrosionsskador orsakade av fukt. Metall vandrar mellan lödpunkterna pga elektrolys och skapar en genväg förbi komponenterna och då blir spänningen efter delaren fel; har den blivit för låg så kommer kameran att larma för tomt batteri även då det är nyladdat. Fenomenet kallas elektromigration, jag har råkat ut för det i bilelektronik. Korrosionen kan eventuellt vara synbart för blotta ögat (med lupp) men det kan också ligga dolt under motstånden. Är den synlig så kan tvätt / lack hjälpa
Så innan du skrotar kameran kan du ju inspektera kretskortet noggrant
Besvara

Bokmärken

Taggar
blinkande , canon 7d , problem , symbol , tomt batteri

Ämnesverktyg
Betygsätt det här ämnet
Betygsätt det här ämnet:



Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 03:19.



Miops Smart Trigger