Annons
  #16  
Gammal 2017-07-28, 21:59
Tonyeagle
 
Medlem sedan: nov 2001
Inlägg: 5 394
Även i Blekinge
Upplevde inget i går men nu är det sirap på sidan!
  #17  
Gammal 2017-07-28, 22:46
PMD
 
Medlem sedan: aug 2004
Inlägg: 26 777
Det är fortfarande intermittent. Just nu går det fort, men för en stund sen var det segt. Jag noterade tyvärr inte tidpunkten för segheten. Det kanske vore bra om alla som rapporterar seghet även skriver klockslag? Kanske hjälper det för driftsansvariga att leta på rätt ställe i loggarna.
  #18  
Gammal 2017-07-28, 22:52
talthoff
Teknikguru
 
Medlem sedan: jun 2001
Inlägg: 493
Felet är jätte konstigt, jag tror det är en av noderna i clustret som har problem. Men jag ser inget mönster.

Det är inget generellt belastningsprolem (eller typ i/o), nu under sommaren så är det väldigt mycket lungare ....gick väl iofs nyhetsbrev idag som skapar lite last.

-T
  #19  
Gammal 2017-07-28, 23:21
PMD
 
Medlem sedan: aug 2004
Inlägg: 26 777
Ibland tycker jag mig märka att det går snabbt och bra att få upp sidan med ett trådinlägg (som man får en länk till via email), men att det går sirapsslött att lägga in en kommentar. Jag har inte noterat det tillräckligt säkert för att påstå att det är ett mönster, men det kanske är en ledtråd.
  #20  
Gammal 2017-07-29, 00:55
martinot
 
Medlem sedan: jan 2015
Inlägg: 5 524
Det som, oftast, går slöast är att välja "länken" == läs senaste inlägg i tråden, eller att spara nya, eller redigerade inlägg.

Ca 00.44 så tog det ca 40 sekunder att ladda "läs senaste inlägg i tråden" för just denna tråden.
  #21  
Gammal 2017-07-29, 17:06
Graylingman
 
Medlem sedan: dec 2002
Inlägg: 5 155
Fortfarande otroligt segt i forumen...
  #22  
Gammal 2017-08-02, 11:37
PMD
 
Medlem sedan: aug 2004
Inlägg: 26 777
I går kväll och nyss fick jag följande felmeddelande när jag försökte få fram senaste inlägget i en forumtråd:
-------------
Error 503 Backend fetch failed

Backend fetch failed

Guru Meditation:

XID: 345946833

Varnish cache server
-------------

Det gick bra att få upp aktuell forumtråd när jag försökte igen ett par sekunder senare.

Månne har det med segheten att göra?
  #23  
Gammal 2017-08-02, 12:50
clindh
Kodsnickare
 
Medlem sedan: apr 2001
Inlägg: 4 736
Vi har problem med en av våra två servrar - som av någon anledning kör just forumet segare än den andra. Felsökning pågår, lite försenat av semestertider.

Pga lastbalanseraren som amvänder dessa två servrar hamnar ni ibland på den ena, ibland på den andra - det är därför det upplevs som det funkar snabbt ibland, ibland inte.
__________________
fotosidan.se
  #24  
Gammal 2017-08-02, 23:00
martinot
 
Medlem sedan: jan 2015
Inlägg: 5 524
clindh skrev: Vi har problem med en av våra två servrar - som av någon anledning kör just forumet segare än den andra. Felsökning pågår, lite försenat av semestertider.

Pga lastbalanseraren som amvänder dessa två servrar hamnar ni ibland på den ena, ibland på den andra - det är därför det upplevs som det funkar snabbt ibland, ibland inte.
Stäng av och ta genast den felaktiga servern, eller ändra i lastbalanseraren att alla anrop bara går till den friska servern!

Hellre situationen att sidladdningen är dubbelt så långsamt som normalt (som är snabbt), än att hamna på den helkassa trasiga servern som tar upp till en minut.

Som nu är det så extremt irriterande att man nästan alltid tröttnar till slut och går till andra ställen eller forum.
  #25  
Gammal 2017-08-04, 14:16
MrKarisma
 
Medlem sedan: feb 2011
Inlägg: 1 272
ztenlund skrev: Jag vet inte vad det är för fel, men något är det. Forumet svarar inte på tilltal med jämna och ofta återkommande mellanrum, vilket gör hela upplevelsen påtagligt enerverande. Det tar ibland synnerligen lång tid innan något börjar laddas, det vill säga att tillståndet att webbläsaren väntar på Fotosidan är mycket vanligt. Exakt hur långt tid det tar varierar, men allt mellan 5 och 30 sekunder är vanligt (säker varit längre också). Sedan händer det att det fungerar direkt också, så det är mer eller mindre slumpmässigt. Eftersom det bara verkar vara i forumet så misstänker jag att det kanske är forumdatabasen och dess server som spökar.
Vad konstigt, för mig har det alltid fungerat utmärkt. Det är klart att ibland kanske det kan gå lite trögt att gå till nästa sida i en forum-tråd, men det är väldigt sällan och kan lika gärna bero på min webläsare, uppkoppling eller dator.
  #26  
Gammal 2017-08-05, 15:31
forstheim
 
Medlem sedan: okt 2002
Inlägg: 2 748
Segt är bara förnamnet - 45 sekunder att komma in i tråden och lika lång tid för att gå från sida 1 till sida 2 i denna tråd. Arbetas det med problemet eller anses det hela redan vara fixat?
  #27  
Gammal 2017-08-05, 15:44
MrKarisma
 
Medlem sedan: feb 2011
Inlägg: 1 272
forstheim skrev: Segt är bara förnamnet - 45 sekunder att komma in i tråden och lika lång tid för att gå från sida 1 till sida 2 i denna tråd. Arbetas det med problemet eller anses det hela redan vara fixat?
Och för mig tog det en halv sekund att komma in i tråden.
  #28  
Gammal 2017-08-05, 17:09
martinot
 
Medlem sedan: jan 2015
Inlägg: 5 524
Jag får en mix.

Ibland tar det runt en halvsekund, och ibland runt en 45 sekunder (eller liknande).

Det är inte heller så konstigt om man läser svaret från Fotosidan själva här:
https://www.fotosidan.se/forum/showp...3&postcount=23
  #29  
Gammal 2017-08-05, 17:10
lofling
 
Medlem sedan: maj 2009
Inlägg: 1 827
martinot skrev: Jag får en mix.

Ibland tar det en halvsekund, och ibland runt 45 sekunder.

Det är inte heller så konstigt om man läser svaret från Fotosidan själva här:
https://www.fotosidan.se/forum/showp...3&postcount=23
Samma här, och håller med, verkar inte så konstigt med tanke på det svaret.
  #30  
Gammal 2017-08-08, 08:11
Staffan Zetterlund
 
Medlem sedan: dec 2004
Inlägg: 233
Arg
Ja det här fungerar inte, det har ju pågått ett tag nu
Besvara

Bokmärken

Ämnesverktyg
Betygsätt det här ämnet
Betygsätt det här ämnet:



Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 06:43.



Elinchrom ELB 500 TTL