Annons
  #1  
Gammal 2019-08-27, 10:04
andreassofus
 
Medlem sedan: apr 2007
Inlägg: 1 767
Flyttat över lightroom + alla bilder till ny dator - hur hitta bilderna igen?
då har jag äntligen fått tummen ur och flyttat över lightroom-katalogen och alla bilder från min macdator till min pc.

Det gick bra och alla bilder och redigeringar finns nu i lightroom på min pc. MEN,,, på varje bild så finns ett utropstecken. klickar jag där så står det att bilden inte kan användas för att bilden inte kunde hittas.
jag kan då leta upp bilden och då funkar det. Men jag kan ju omöjligt sitta och göra det på varje enskild bild. Det är ca 15000 bilder.

Finns det inget sätt att leta upp alla bilder på en och samma gång?

/andreas
  #2  
Gammal 2019-08-27, 10:16
Astroscapist
 
Medlem sedan: feb 2015
Inlägg: 2 977
Har du möblerat om mappstrukturen också. När jag letar upp en bild som den inte hittar källan så letar den upp resten i samma mapp om dessa också har bruten länk.
Annars kan man leta upp huvudmappen och länka om den där. Allt under kommer hittas om mappstrukturen är intakt.

/Stefan
  #3  
Gammal 2019-08-27, 11:06
andreassofus
 
Medlem sedan: apr 2007
Inlägg: 1 767
Astroscapist skrev: Har du möblerat om mappstrukturen också. När jag letar upp en bild som den inte hittar källan så letar den upp resten i samma mapp om dessa också har bruten länk.
Annars kan man leta upp huvudmappen och länka om den där. Allt under kommer hittas om mappstrukturen är intakt.

/Stefan
hmm jag vet inte. jag drog mapparna med råformatsbilder till en nyskapad mapp på min pc.
om det är att ändra mappstrukturen vet jag inte.

Har också för mig att den brukar hitta alla bilder från samma fototillfälle i alla fall. men så är inte fallet nu. Nu är det bara den bilden jag väljer.

Jag hoppas verkligen detta går att lösa på något sätt.
  #4  
Gammal 2019-08-27, 11:28
Visom
 
Medlem sedan: mar 2012
Inlägg: 247
Finns en funktion som letar upp alla bilder. Har inte LR framför mig, men finns antingen i menyerna eller om du högerklickar på katalogen ute till vänster(?)
  #5  
Gammal 2019-08-27, 11:51
andreassofus
 
Medlem sedan: apr 2007
Inlägg: 1 767
Visom skrev: Finns en funktion som letar upp alla bilder. Har inte LR framför mig, men finns antingen i menyerna eller om du högerklickar på katalogen ute till vänster(?)
jag har letat runt lite bland menyerna men vet inte riktigt vad jag letar efter. Hittar inget som verkar vara det jag söker efter om du förstår mig.

men jag hoppas att du har rätt att den funktionen finns :)
  #6  
Gammal 2019-08-27, 12:44
thommya
 
Medlem sedan: mar 2008
Inlägg: 429
Skicka en skärmdump på hur din mappstruktur ser ut, så blir det lättare att hjälpa.
  #7  
Gammal 2019-08-27, 12:50
SSD
 
Medlem sedan: jan 2014
Inlägg: 36
https://youtu.be/5LlfipUrOJc

Tror jag ger dig svar på dina frågor
  #8  
Gammal 2019-08-27, 12:53
Erik Schalin
 
Medlem sedan: jan 2003
Inlägg: 13 928
https://www.lightroomqueen.com/how-m...-new-computer/
  #9  
Gammal 2019-08-28, 09:16
andreassofus
 
Medlem sedan: apr 2007
Inlägg: 1 767
thommya skrev: Skicka en skärmdump på hur din mappstruktur ser ut, så blir det lättare att hjälpa.
exakt vad är mappstruktur?
bara en bild på hur det ser ut i mappen där allt ligger?

såhär ser det ut i mappen i alla fall
Bifogade miniatyrer
Klicka på bilden för en större version

Namn:	struktur.jpg
Visningar:	50
Storlek:	33.6 KB
ID:	148729  

  #10  
Gammal 2019-08-28, 11:10
thommya
 
Medlem sedan: mar 2008
Inlägg: 429
andreassofus skrev: exakt vad är mappstruktur?
bara en bild på hur det ser ut i mappen där allt ligger?

såhär ser det ut i mappen i alla fall
Ok, och gärna en bild på mapparna i Lightroom med frågetecken.
  #11  
Gammal 2019-08-28, 11:29
andreassofus
 
Medlem sedan: apr 2007
Inlägg: 1 767
sådär. problemet löst.

jag har dock tryckt och pillat på massa saker så jag har svårt för att förklara hur jag gjorde.

men det var något med "uppdatera mapplats" och något med synkronisera mapp. 'när jag gjorde detta så försvann utropstecknen på samtliga bilder, inte bara på bilderna från samma fototillfälle.
  #12  
Gammal 2019-08-28, 19:56
thommya
 
Medlem sedan: mar 2008
Inlägg: 429
andreassofus skrev: sådär. problemet löst.

jag har dock tryckt och pillat på massa saker så jag har svårt för att förklara hur jag gjorde.

men det var något med "uppdatera mapplats" och något med synkronisera mapp. 'när jag gjorde detta så försvann utropstecknen på samtliga bilder, inte bara på bilderna från samma fototillfälle.
Bra att det löste sig, vad du nu gjorde :-)
  #13  
Gammal 2019-08-28, 20:05
Astroscapist
 
Medlem sedan: feb 2015
Inlägg: 2 977
Astroscapist skrev: ...
Annars kan man leta upp huvudmappen och länka om den där. Allt under kommer hittas om mappstrukturen är intakt.

/Stefan
Antar det var detta du gjorde. Gött det löste sig.

/Stefan
  #14  
Gammal 2019-08-28, 20:57
Erik Schalin
 
Medlem sedan: jan 2003
Inlägg: 13 928
Du valde: Update Folder Location
Ett HMV i library folder.
Punkt 6 i Lightroomqueenlänken.
  #15  
Gammal 2019-08-29, 09:34
andreassofus
 
Medlem sedan: apr 2007
Inlägg: 1 767
Astroscapist skrev: Antar det var detta du gjorde. Gött det löste sig.

/Stefan
ja det var nog mer eller mindre så jag gjorde tillslut. :)
Tack :)
Besvara

Bokmärken

Ämnesverktyg
Betygsätt det här ämnet
Betygsätt det här ämnet:



Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 07:57.



Elinchrom ELB 500 TTL