Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons

GFU, grundkurs för fotografisk utbildning

Produkter
(logga in för att koppla)

storbjork

Medlem
Hej. Jag överväger att söka till/gå GFU (Grundkurs för fotografisk utbildning) vid Fotoskolan Stockholm/Folkuniversitetet (se http://www.folkuniversitetet.se/templates/Page.aspx?id=9055 och http://www.fotoskolansthlm.se/).
Är det någon som har gått den som kan berätta mer? Rekommenderar du den? Vad är bra/dåligt med den? Hur mycket tid tar det egentligen och hur hög är kvaliteten på undervisningen? Hur pass mycket individuell handledning får man?
 

lotta62

Medlem
Kan du mycket från början kanske du tycker att du får lära dig onödiga saker. Jag gick GFU 07/08 och för mig var den bra, men jag var nästan på nybörjarnivå när det gällde systemkameror. GFU ger en grund och bredd i kamerateknik och i photoshop som man klarar sig långt på, man glömmer inte bort de kunskaper man får där. Höstterminen var lite lugnare än vårterminen, då är det massor av uppgifter. Jag jobbade halvtid samtidigt och hade alltid mycket att göra. Allra bäst var bildredovisningarna där alla fick kommentera varandras bilder. Under GFU kunde jag ibland känna mig skitdålig men efter GFU kände jag att jag blivit en mycket bättre fotograf.
 

storbjork

Medlem
Tack Lotta. Jag antar jag är på något slags mellannivå och har inget emot att börja (repetera) från början bara det sedan går framåt tillräckligt mycket. Det jag letar efter är kanske just det där att få mycket kommentarer på sitt arbete, som leder en framåt. Vill du berätta vad mer ni gjorde?
 

Wortexwoman

Aktiv medlem
Jag går GFU nu...

Jag går GFU just nu.

Om du vill så kan du hänga med i min blogg:
http://www.lindahelsing.se/wordpress/

Men jag hoppade rätt in på termin två (startade nyss) så jag vet inte hur första terminen är???

Efter lite googlande hittade jag en kurskamrat som också bloggar och verkar ha gått hela kursen direkt ifrån starten i höstas:
http://malinsfotografi.blogspot.com/

Dock har vi olika lärare eftersom vi studerar olika veckodagar. Jag pluggar mån/ons och Malin Tis/Tors och det är olika lärare´med allt vad det innebär.
 
ANNONS