Annons

5D MkII under vattnet - och en belysningsfråga

Produkter
(logga in för att koppla)

Henrik L Jonsson

Aktiv medlem
Nu har jag testat att filma under vattnet för första gången. Anledningen är att min nya EOS 5DII råkar kunna det och då måste jag ju bara prova.

Nu har jag bara gjort ett snabbt test i GIH-badet i befintligt ljus, men det verkar tillräckligt kul för att gå vidare. Vill någon se en massa halvnakna gubbar som snorklar har jag lagt ett litet exempel på min site:
http://www.f64.se/mov/gih-l.m4v 30 Mb
http://www.f64.se/mov/gih-s.m4v 3 Mb

Om några veckor drar jag till varmare vatten för att träna på filmningen och behöver lite expertråd om belysning. Eftersom jag fortfarande kommer dyka med feta blixtar samtidigt så får det inte vara för otymplig videobelysning. Kameran är riktigt bra i svagt ljus, så det behöver inte vara några monsterlampor, utan det är för att lätta upp och få fram färg (och minska bländaren). Jag ska inte lysa upp några vrak, utan det är fisk, mindre kryp och liknande.

Det jag funderar på är ett par stycken av Ikelites nya LED-belysning. Rätt små och billiga. Problemet är bara att jag inte har den blekaste om vad 350 lumens innebär i praktiken. Finns det någon som kan hjälpa med någon jämförelse.
http://www.ikelite.com/web_pages/3prov8.html

Jag är alldeles för petig med resultatet för att vilja köra med vanliga lampor och ojämnt ljus, men frågan är om de här rackarna är alltför svaga.
 
ANNONS