Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons

Ljud till film/bildspel

Produkter
(logga in för att koppla)
Hej!

Jag undrar hur det är med regler kring att lägga musik till ett bildspel och publicera på nätet... Rimligen så är det så att nej, det får man inte. Men å andra sidan ser jag många som sätter ihop filmer, tar musiken från ett band och gladeligen publicerar det på Youtube.

Någon som vet? Finns det möjlighet att publicera en film eller bildspel man gjort med extern musik? Eller finns det någon teknisk lösning på att hantera det, mer än att ha en tyst film, vilket ju är tråkigt...
 

Graylingman

Aktiv medlem
Hur är regelverket kring musik av sedan länge döda upphovsmän? Exempelvis de klassiska kompositörerna Bach, Beethoven mfl?
 

ture

Aktiv medlem
Hur är regelverket kring musik av sedan länge döda upphovsmän? Exempelvis de klassiska kompositörerna Bach, Beethoven mfl?
I sådana fall är själva den abstrakta musiken fri, men artisten har fortfarande rätten till ett visst framförande. Dvs, du kan inte använda t.ex. Yo-Yo Ma:s Bach-cello-sviter, men om du greppar cellon och spelar in själv är det lugnt.
 
ANNONS