Annons

fotobok med tjocka sidor

Produkter
(logga in för att koppla)
Hej alla där ute.

Jag är ute efter en fotobook som görs på tjockt papper lika tjockt som pärmen, har hört att det finns en norsk firma som gör ett bra jobb men har varken namn eller webbsida, någon som vet?

Tack för hjälpen.

Stéphane
 

Popcorn

Aktiv medlem
Jag kallar Lundebys album Felicia för album för sidorna trycks inte, det är helt korrekt. Sidorna är i stället förlimmade så man enkelt kan montera in fotografierna, helt utfallande på sidorna (det blir bara någon mm kant runtom).

På grund av att sidorna är förlimmade med en skyddspapper över som man drar bort behövs inget annat lim och jag gissar att de flesta inte använder passepartouter utan utnyttjar hela sidorna till fotopappret.

Jag har inga egna tagna bilder på albumet men ett par exempel på layout av dessa album finns på min blogg,http://fotograflindisima.blogspot.com/search/label/Album design . De kvadratiska sidorna gör jag i Photoshop.

Någon inbunden tryckt bok med tjocka sidor känner inte jag till.
 

Karin Lindén

Avslutat medlemskap
Fotoalbum

Stephane, jag kör också Felicia. Här en länk till mitt demoalbum för att se ett alternativ till layout. Tjocka sidor, men om du är ute efter en fotobok så är det fel....men grymt snyggt blir det.
http://www.studiolivia.se/studiolivia/index.html
Hej!

Felicia verkar jättesnygg.
Hur mycket kostar hon och vad säljer Ni ett färdigt album för?

Jag fixar just nu bilder till en bröllopsmässa i Uppsala. Tänkte hänga bilder "på tork" på en lina i trä-klädnypor. Men också framkalla 2008 och 2009 best of-album så att kunderna kan bläddra och inspireras. Har vunnit en tävling där min bild är med i en stor, fin fotobok http://www.freshmilkphotos.com/thebook1.html och vill naturligtvis också ställa upp den på halmbalarna (som är vår "desk" på mässan..)
Så hittade jag http://basuka.fotobok.com/produkter.html och kontaktade http://www.fotobok.com/02kontakt.php, köpte ett slags insticks-program där man i photoshop kan skriva och göra layouten själv. http://www.fotobok.com/tour_gestaltung.htm
Ska testa den. Återkommer senare...
Karin Lindén
 

brasse Bosse

Aktiv medlem
Ett ganska ny sätt att producera böcker är att limma riktiga framkallade bilder rygg mot rygg och sen binda dom på ett smart sätt så att ingenting faller bort i uppslaget.

Om du ska till fotomässan i helgen så kan du komme förbi, de finns några demoböcker: http://www.fotomassan.se/common/Category.aspx?id=9219&dfid=2715
Blir lite nyfiken på det här!!Funderar på om de funkar som de fotoalbum/böcker de har här i Brasilien med tjocka sidor?!De är ungefär lika tjocka som Lundebys, men att bindningen är gjord så att man inte får ett glapp imellan, går att skjuta ihop, kan man säga, beroende var en bild ligger i boken/albumet.. skickar med en länk, även om man inte ser så mycket där. www.maxialbum.com.br .sidokanterna kan man få i svart,silver, eller guld. Personligen tycker jag den svarta är snyggast.Kan väl nämna att man får med en väska eller en "handske".
 

baziq

Medlem
Hej alla där ute.

Jag är ute efter en fotobook som görs på tjockt papper lika tjockt som pärmen, har hört att det finns en norsk firma som gör ett bra jobb men har varken namn eller webbsida, någon som vet?

Tack för hjälpen.

Stéphane
jag anväder mig av Asuka (asukabook.com) De är ganska dyra men kvalitén är definitivt det bästa jag sett.

sen finns det album där man slipper själv designa la-viealbum.com
har använt dem ett fåtal gånger. senast i november.

du skickar in bilderna och de fixar allt. kalibreringen, designen och frakten.

men det är också ganska dyrt. räkna med 800-1200 dollar, beroende på sidoantal.
 

jn4u

Aktiv medlem
Är det någon som vet hur man får tag i Felicia Album som privat person i Sverige.
 
ANNONS