Annons

Chevrolet Camaro SS 2010 Blixtar!?

Produkter
(logga in för att koppla)

stract

Medlem


Efter att ha tagit denna bild så har jag legat å vridigt å vänt mig natt efter natt å ångrat att jag inte placerade någon ljuskälla om kamerans högersida för att lysa upp bilens vänstersida(förarsidan)

så nu har jag börjat spana på blixtar. hjälp mig. vad ska jag köpa?
ska jag köpa någon vanlig kamerablixt med radiosändare eller kan man köpa någon sån här?
http://kaffebrus.com/yn460-manuell-blixt-965.html

vad innebär det egentligen att ha en manuell blixt?
rent spontant så känner jag att en manuell blixt verkar vara rätt så bra. men varför är dem då så jävla billiga? fördelar? nackdelar? hur fan fungerar dem mer exakt?

anledningen till att jag postar i denna del av forumet är för att jag enbart fotograferar bilar så ha det i åtanke när ni råder mig

Hoppas på snabba svar:)

//Rasmus
 

gatsu

Aktiv medlem
Kan inte mycket om just bilfoto elelr blixtfoto heller för den delen. Men själv fick jag precis hem 2st YN460-II samt en sändare RF-602 med 3 mottagare. Köpta via ebay.com från denna säljare: http://stores.ebay.com/hkyongnuophotoequipment_Flashes-Strobes_W0QQ_fsubZ490452016QQ_sidZ720284096QQ_trksidZp4634Q2ec0Q2em322

Bara hunnit testa att de funkade som de skulle, vilket de gjorde. Nu fastnade mitt paket i tullen (gjorde mig iofs inget, hade räknat med det innen) slutsumman blev ca.1800:- (ca.400:- tull/postavgift).

Vid bilfoto skulle jag säga att det inte är någon större nackdel med manuella blixtar då bilen oftast (alltid?) står parkerad när du fotar den, så du har tid att meka med inställningarna, eller har jag fel?

http://strobist.blogspot.com/ - guldgruva för blixtfoto.

Sen kanske det är billigare/bättre att köra på ett studioset. Där ingår ju stativ, softboxar och blixtar som är kraftigare än "hot-shoe" blixtar.
Kaffebrus har ju många olika att välja på, likaså photax.
http://kaffebrus.com/studioset-2-x-110ws-233.html
eller
http://www.photax.se/meny09/index09/indx09_visicostudio.htm

Hoppas det gav något i alla fall!
 

stract

Medlem
Vid bilfoto skulle jag säga att det inte är någon större nackdel med manuella blixtar då bilen oftast (alltid?) står parkerad när du fotar den, så du har tid att meka med inställningarna, eller har jag fel?
tackar för svaret.
men hur fungerar en manuell blixt?
man måste ju givetvis ställa ut den först.. å sen då? hur triggas själva blixten? är det plug and play eller måste man köpa till radiosändare och mottagare eller dylikt i efterhand?
 

drejjan

Aktiv medlem
tackar för svaret.
men hur fungerar en manuell blixt?
man måste ju givetvis ställa ut den först.. å sen då? hur triggas själva blixten? är det plug and play eller måste man köpa till radiosändare och mottagare eller dylikt i efterhand?
med manuellt menas nog bara att du måste gå fram till själva blixten för att ändra inställningar som styrka etc. sedan är det nog som med andra blixtar att du -om du vill- kan köra med radiosändare :)
 

Drogen

Aktiv medlem
Det finns en hel del att läsa på om blixtfotografering och teknik. Kamerans ev. inbyggda blixt eller en extern blixt monterad på kameran mäter oftast ljuset genom linsen (TTL=Thru The Lens). Kameran känner av ljuset och doserar rätt mängd ljus från blixten automatiskt. En "manuell" blixt har inte, eller kan inte använda TTL i vissa kombinationer. Därför måste du själv justera effekten på blixten "manuellt".

Ska du köra blixten vid sidan om kameran och fortfarande ha automatiken (TTL) så måste du ha en överföring mellan kameran och blixten som klarar att överföra TTL-informationen. Vissa kombinationer av kamera och blixt har det inbyggt, eller kan du använda kabel eller sändare/mottagare. Ett trådlöst system som är stabilt och klarar TTL får du för kanske 3-5000.- (utan blixt).

Alternativet är ett billigt trådlöst system från t.ex. Kaffebrus eller e-bay. Men då måste du köra manuellt även om blixt och kamera skulle klara TTL-automatik eftersom dessa system inte kan överföra TTL-informationen. Blixten triggas av en sändare i kamerans blixtsko som sänder till en mottagare kopplad till din blixt. Har du en hyfsat modern systemkamera så finns det säkert bra externa blixtar till den - både original och "pirat". Mitt tips blir att köpa en skaplig blixt som funkar med TTL till din kamera. Sedan kan du test ett billigt trådlöst set till att börja med.
 

Drogen

Aktiv medlem
Nu kan inte jag Nikon så bra men jag tror inte D60 har stöd för trådlös blixtstyrning inbyggt. Jag tycker dock ändå att du ska satsa på en SB600 eller motsvarande typ från t.ex. Sigma eller Metz. Då kan du köra den TTL på kameran och ha mycket nytta av den både vid bilfoto och annat. Läs t.ex. http://neilvn.com/tangents/ ang. vad man kan göra med en lite mer avancerad blixt på kameran. Sedan kan du komplettera med t.ex. Cactus V4 från Kaffebrus, eller Cactus V2 som jag köpte på Ebay. Under 200.- för en sändare och två mottagare inkl. frakt från Hong Kong(!).
 

lynxx

Avslutat medlemskap
http://www.hama.de/portal/articleId*3991/action*2563

Det finns en dyrare variant med blixtsynkuttag och bättre känslighet med den här räcker i de flesta fall. Jaag har en av varje samt en blixt med inbyggd slavfunktion.

Ett par sådana, ett par billiga begagnade blixtar av vilket märke som helst och så lite diffusers eller paraplyer eller nå't så är du igång.
Fäll upp kamerans inbyggda blixt. Om du inte vill att den ska påverka bilden så finns det ett Nikon tillbehör för 150;. som täcker blixten och bara släpper igenom IR-ljuset som triggar ovanstående blixttändare.
Stäng av TTL i kameran och kör manuellt. Ta några testbilder på t ex 1/250 sek och justera bländare efter histogrammet.
 

jagarbosse

Aktiv medlem
en liten upplättningsblixt hade gjort susen i bilden på högersidan.
Fortfarande en riktigt bra bild.

För att komma igång billigt skulle jag rekommendera Cactus-blixtar vid namn CF36 och radiosändare av märket cactus V4. du hittar resp. i kaffebrus onlinebutik bla. kolla dock runt på köp&sälj så hittar du säkerligen billiga blixtar som funkar utmärkt.

nästa steg är väl att köra CLS, men jag tror inte att d60'n har commander-mode(som styr blixtarna).
 

Bakke

Medlem
Jag fotar alltid med min manuella inställningar då jag inte litar fullt ut på TTL. Jag tycker alltid att det känns bättre att själv ha koll på allt man gör. =)

Jag fotade hela förra säsongen med två st SB800 men använde nästan bara en. Valde nikon pga kvalitén och till en början tyckte jag att CLS var kanon. Köpte sedan skyport radiotriggare för att IR sög utomhus. I slutet av förra året investerade jag i Alienbee blixtar för att få mer effekt. Skönt att kunna dra ned bländaren lite och även att kunna fota i stark solljus.

YN460 + radiotriggare bör nog fungerar super till en början!

Lycka till!
 
ANNONS