Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons

Idé till ny produkt för labben

Produkter
(logga in för att koppla)

RolandM

Aktiv medlem
Läser rätt mycket här i forumen om att labben inte gör sitt jobb när bilderna ska kopieras frånnegativ till papper. Nattbilder blir ljusan dag, etc..

En tanke till lösning på problemet skulle vara att labben erbjuder en produkt, där bilderna läses så att de kan lämnas som bildfiler via internet till kunden. Det kan vara små filer 640x480 på 20-30 k byte eller så. Syftet med dem är att kunden ska justera ljusstyrkan och färgbalansen i bilden. Detta skulle kunna göras direkt på labbets nätplats, alternativt i ett program som kunden får. Med värderna på de justeringar som görs kommer labbet sedan att belysa och filtrera bilden. Kunden har då själv kontroll över processen och kan med denna teknik instruera kopiesten/maskinen hur det hela ska gå till.

Dettakanske redan finns?
 

Kijana

Aktiv medlem
Jo, det lär finnas redan. Inte på samma sätt som du beskriver det.
Men i och med att man kan lämna egna inscannade bilder till labb i digital form eller på skiva så har man väl gjort de justeringar som behövs för att bilderna bara ska kunna skrivas ut snabbt och enkelt på bra fotopapper.
 
ANNONS