Annons

Angående bilfoto med blixtar

Produkter
(logga in för att koppla)

motorbild

Ny medlem
Hej!

Jag håller på med bilfotografering , inte den bästa men håller på för fullt för att utveckla allt. Kör med en Nikon D60 och ska nog köpa en Nikon D90 snart. Och något jag vill ha är blixtar , helst 2 st som jag kan ställa ut när jag fotograferar bilarna , blir riktigt snyggt vad jag har sett!

Så jag undrar om någon tror att de skulle blivit bra med detta jag tänker visa , eller om ni har andra tips? http://http://www.netonnet.se/art/foto/fotostudio/utrustning-fotostudio/Knig-KN-STUDIO90-KN-STUDIO50/126050.3353/ Tack

Mvh Kevin Dietrich
 

miblomster_gmail.com

Aktiv medlem
Jag skulle rekomendera dig att köra "riktiga" studio blixtar på en gång, de blixtarna som du länkade till, visst det är ganska billiga, men tror inte det är mer än så.

Kolla in kaffebrus.com
där kan du köpa studioblixtar i flera olika paket till bra priser.

Jag köra själv med visico blixtar som jag grymt nöjd med kan start rekommendera dessa, dock lite dyrare än de som netonnet säljer.
Men som vanligt kvalite kostar lite extra. man får det man betalar för.

Skulle tänka mig att du kommer vilja kunna använda stora softboxar för ett mjukt och snyggt ljus, då bör du välja en blixt med antingen S-bajonett (även kallt bownes) eller elinchrom, de flesta andra fästena håller inte för stora boxar.


värt att fundera över kommer du ha tillgång till ström där du fotografera bilar ? de flesta studioblixtar pajar om du driver dessa via en "normalt" elverk, måste upp i det värre klassera för att de ska fungera.
Om så är fallet att du ska fotografera ute på fält eller andra ställen där inte ström alltid finns tillgängligt köp ett paket som är batteridrivet eller kompatibelt med tex inovatronix.
 
ANNONS