Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons

Filmriggar. Bra men ofta väldigt dyra

Produkter
(logga in för att koppla)

jac38

Aktiv medlem
Hej

Jag har rätt länge nu saknat en bra rigg att kunna filma med. Dom modeller jag oftast sett på eBay har varit allifrån dyra till otroligt dyra och många jag sett bara passat mer eller mindre bra att filma med min 7D. Ofta är frakten också en faktor som gör dom sjukt dyra. Att göra en själv har jag också funderat på men inte riktigt kommit på någon riktigt bra konstruktion (som dessutom JAG kan bygga).

För någon dag sedan hittade jag, en för mig, ny modell som faktiskt var överkomlig i pris och där frakten med DHL dessutom ingick i priset. Något riktigt namn, som i patenskydd, verkar den inte ha men jag är glatt överaskad över att den är så smart konstruerat att den kan användas på många olika sätt.

Som ni ser på dom bifogade bilderna kan man både använda hantagen vända uppåt eller nedåt och vika ut del för del efter behov vilket betyder att den tar liten plats helt ihopfälld. Jag har själv köpt en och fick direkt en länk så jag kan spåra paketet från Shenzen (där den är just nu) fram till min dörr. Den kostar $169, och då ingår alltså frakten, vilket är strax under 1100 Sek vilket i dom här sammanhangen är väldigt lite.

MVH
Jacob Boman
 

Bilagor

pensionärsorkestern

Aktiv medlem
Tyvärr kan jag inte se dina bilder men apropå billiga riggar kan jag tipsa om en riktig budgetmodell som ändå verkar rätt vettig! Köpte precis en från england för 300:- inkl. frakt via ebay.

Scandinavian photo säljer samma här för 995:- http://www.scandinavianphoto.se/product/item.aspx?iid=11237680

Cheesycam hypar den en hel del och det finns bra möjligheter uppgradera och göra den lite mer seriös än i original. Bifogar lite länkar för den som vill fördjupa sig.

http://cheesycam.com/30-dollar-shoulder-support-stress-test/
http://cheesycam.com/the-infamous-24-dollar-shoulder-support/
http://cheesycam.com/cheap-a-s-s-shoulder-support-video/

Uppgradering deluxe
http://cheesycam.com/express35-offset-adapter-and-rigx/
 
Senast ändrad:

jac38

Aktiv medlem
Jasså, det var konstigt dui inte kan se bilderna. Nå jag kopierar in länk till sidan så du och andra kan se den. http://cgi.ebay.com/DSLR-Shoulder-rig-Canon-5D-MarkII-7D-other-Camera-/260736840979?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item3cb5207513

Den modell du visar upp tittade jag lite på på fotomässan och den verkar både rätt obekväm, få inställningsmöjligheter och den går ju absolut inte att fälla ihop till något litet att ha med sig i fotoväskan. Man får väl vad man betalar för antar jag men jag tycker den verkar rätt dålig. Ja det är vad jag anser då...
 

pensionärsorkestern

Aktiv medlem
sådär ja! Ser ju både robust och flexibel ut! Någon form av handtag i stil med denna skulle jag också vilja ha men jag gillar konstruktionen av den billiga riggen som gör att du i princip kan ha händerna fria och ha all vikt på axel/bröstkorg. Får höra av mig när jag hunnit använda den.
 

jac38

Aktiv medlem
Ja jag får säga samma sak, att jag får skriva igen när jag testat den.

Jag tittade lite på dom länkar du visade och den verkar en aning bättre än vad jag tidigare trott men framför allt så tar den stor plats och är ju inget man kan ha med sig när man fotograferar ifall man också vill filma. Det har hela tiden varit det jag eftersökt eftersom nästan alla sådana riggar är rätt otympliga...
 
ANNONS