Annons

Filma med systemkamera?

Produkter
(logga in för att koppla)

Sojee

Ny medlem
Är väl mer eller mindre nybörjare inom allt vad kameror heter, MEN jag vill börja lära mig och är på jakt efter en kamera. Har tänkt mig en nån form av systemkamera, Videofunktioner/kvalite är viktigt för mig. Har kollat på både Nikon D5000/3100 och det är väl i den prisklassen jag tänkt mig.

Hur som helst, om någon har tipps på vad som skulle passa mig,en kamera som håller i längden med bra videomöjlgheter, (anledningen till att jag inte skaffar en vanlig videokamera är helt enkelt för att jag vill ha möjlighet att ta bra bilder.) ge mig gärna lite tipps.
 

Askan

Medlem
Om du vill ha bra ljud, tänk på att d3100 saknar mikrofonkontakt. Annars är det nog en väldigt prisvärd kamera.
 

krouthen

Medlem
kanske blir den lite utanför din prisbild men nya 5100 låter annars som en riktigt fynd vad det beträffar filmning. Mic ingång, högupplöst vridbar skärm osv. Kanske kan vara värt att vänta på?
 

Twilice

Aktiv medlem
Nu vet jag inte så mycket om hur de funkar. De är väldigt "nya" kameror, alltså med ny teknik (gammal återvunnen teknik kan man väl säga, de är de första digital kamerorna med denna tekniken.).

Men om du vill ha något att främst filma med + kunna ta bra bilder kanske du skulle testa Sony's nya halvspegellösa systemkameror. De verkar ganska specialiserade på det eftersom de har kontinuerlig AF vid filmning och liveview.

http://www.cyberphoto.se/info.php?article=SLTA331855

Cyberphoto skriver själva såhär:
"Slutsats
Sony SLT A33 & A55 är ett av de bästa alternativen i skrivande stund för dig som vill ha video och stillbildsfunktion i en och samma kamera. Sony Nex 3 & 5 är också bra för ändamålet men SLT modellerna är snabbare, mer avancerade och ger mer systemkamerakänsla, har inbyggd blixt + blixtsko, samt inbyggd optisk sökare. Med skarp och vältecknande optik ger Sonys SLT kameror bildkvalité av mycket hög klass."

Kameran kan filma med 1080p upp till 50 bilder per sekund.

Jag har långt ifrån testat dem själva utan det är något jag mer har hört om dem bara. Men det kan nog vara värt att kolla upp.
 

Anders P Hansson

Aktiv medlem
Jag är ute och övningsfilmar och får ofta sätta bländare 22 pga det starka ljuset som är just nu, vid iso 100. Finns det ngt man kan göra för att få lägre lägre bländartal runt 8, skaffa tex ND filter?
 
ANNONS