Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons

Panasonic GF5

Produkter
(logga in för att koppla)

Knight Palm

Aktiv medlem
Liten, men naggande god

.
Den här kameran är gjord för att vara liten. Men jag tycker den även verkar god. Bra display, ny lågbrusig sensor som först kom i G3/GX1, fast med 12 ist.f. 16 MP. Kan ersätta en entusiast-kompakt, men behöver då bra gluggar, t.ex. 20mm/F1.7. Hoppas på bättre fasta gluggar, fast inte nödvändigtvis en pancake, på 17.5mm, samt även 14mm förstås.

Har förutsättningar för en riktigt bra video, eftersom det är lättare att skala ned från 12MP än från 16MP till full HD. Har både NTSC- och PAL-stuk på videoformaten.

Förmodar att den här sensorn kommer vi att få se även i Olympus konsumentorienterade kameror. De har ju tidigare sagt att typ 12 MP räcker för flertalet av deras kameror. Hyfsad storlek på råfiler, mindre lagringsbehov, samt tillräckligt för tryck i acceptabelt stort format.

Ref:
http://panasonic.net/avc/lumix/systemcamera/gms/gf5/index.html
 
ANNONS