Annons

Fotostudio? - HJÄLP

Produkter
(logga in för att koppla)
Okej, nu är det så här, jag vill bygga en liten fotostudio med enkla medel så man kan ta lite porträtt inomhus. Men jag äger bara en kamera (pentax p30) en reflektor på 50 cm och en bygglampa på kanske 200w. Vad ska jag använda till bakgrund? Blir ett lakan bra? Hur ska man använda lampan, eller kan man använda den. Jag antar att man måste mixtra lite så man får ett bra ljus, men hur? Jag vill ha MASSOR av fiffiga och billiga knep om fudiostudioteknik helt enkelt!

//Niklas
 

Brummelisa

Aktiv medlem
Så här jobbar jag. Jag har 4 bygglampor på 500 watt styck. Jag brukar oftast placera nästan alla eller 3 på ena sidan om modellen. För att inte få ett alltför hårt ljus så har jag köpt 4 stycken vp-rör (sådana som man drar elledningar igenom i väggen) och ett duschdraperi som är mjölkvitt. Det här kostade ca 150 (IKEA och Clas Ohlson) Med dem så spänner jag upp draperiet. För att lätta upp ljuset på andra sidan så har jag ett vitt papper modell större och ibland så tar jag den fjärde lampan och lyser upp bakgrunden med.

/ Marcus
 
Föresten, vad skulle du ha vp-rören till, var det för att späna upp drapperiet? Och du sa att allt kostade 150 spänn, var det inräknat med lamporna?
 
ANNONS