Annons

Ryggsäck vs. axelväska

Produkter
(logga in för att koppla)

PerFogelberg

Aktiv medlem
Jag tycker att min axelväska är det mest praktiska att bära min kamerautrustning i, men det tar på ryggen att bära snett. Jag har ingen erfarenhet av ryggsäckar och tycker dom är för specialiserade med många små fack. Eller är det rentav en midjeväska som är det bästa?
 

jimh

Kodsnickare
Forumpersonal
Hur mycket utrustning vill du bära? Och vad är det för typ av andra prylar du vill ha med som gör att specialiseringen sätter hinder i vägen?
 

PerFogelberg

Aktiv medlem
Jag har en hasselbladare med 45° prisma, två objektiv, kompendium, en metz-blixt, ljusmätare, en massa film och mitt Gitzo Explorer G2228. Utöver det vill man ju ha med sig lite annan packning. T ex kläder.
 

sagan

Avslutat medlemskap
Här finns en trevlig ryggsäck som du får plats med dina grejer i och det finns gott om plats för kläder i ytterfacket.
 

Numeric

Aktiv medlem
Tjena

Jag har ett liknande dilemma!

(Hoppas det är okej att jag ställer en fråga i en redan påbörjad diskussion! Kanske kan svar på min fråga hjälpa Per Forsberg också...)

Jag har köpt en Canon 10D (En ganska stor kamera) och ett ganska stort objektiv till den. Jag skulle vilja börja bära med mig den överallt men jag vill ju inte släpa omkring på två väskor hela tiden. En med kameran och en med annat som man behöver ta med sig (Kan vara skolböcker tex.)

Finns det väskor (ryggsäckar eller axelväskor) där man inte bara rymmer en kamera utan även andra grjer. Jag måste kunna få ner en vanlig pärm i väskan.

Har du något tips på väskor? Ju fler jag kan få ju bättre är det!

//Eric
 

Olle

Aktiv medlem
PerFogelberg skrev:
Jag tycker att min axelväska är det mest praktiska att bära min kamerautrustning i, men det tar på ryggen att bära snett.
Jag bär numera alltid mina väskor med remmen diagonalt över kroppen. Delvis pga att jag med stigande ålder alltmer fått formen av en pilsnerflaska och det inte längre känns säkert att ha remmen på samma sida som väskan, men även för att det är mycket bekvämare. Ingen belastning alls på axeln. Man måste dock undvika väskor med en utstickande hård och vass botten som kan skava på kläder och höft.

Midjeväskor tycker jag är obekväma för större utrustningar.

Ryggsäck är bekvämast att bära (med undantag för varma dagar med mycket vandring, då dom blir som ett våtvärmande omslag), men ack så opraktiska när man t ex vill byta objektiv eller film.

Ett alternativ är att ha kamera med favoritobjektiv plus lite film mm i en mindre axelväska (med remmen diagonalt) kombinerat med en vanlig ryggsäck för resten av utrustningen.

Ett annat alternativ är Tamracs "ryggsäckar" med endast en axelrem som går att vrida fram så att man lätt kommer åt innehållet utan att behöva ta av den.

Olle
 

bjanha

Aktiv medlem
Cyberphoto har en digert utbud och med bilder på varje ryggsäck.

http://www.cyberphoto.se/pri_case.php

Själv har jag en LowePro Minitrekker, praktiskt och perfekt storlek för "normal" utrustning med kamerahus, några objektiv, blixt och några fler tillbehör. Har även ytterfack för mössa, vantar och lite kläder. Stativet kan du hänga under ryggsäcken för jämnare fördelning av vikten. Denna ryggsäck kostar 499:- på Scandinavian Photo. Ett fynd!
 
ANNONS