Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons

snabbt CF-kort till Coolpix 4500?

Produkter
(logga in för att koppla)

Nickelas

Aktiv medlem
Ska investera i ett nytt CF kort (128 eller 256) och har upptäckt att det finns massa olika hastigheter. Läste någonstans att det inte är säkert att kameran kan dra nytta av de snabbare korten. Någon som vet hur det är när det gäller Coolpix 4500? Är det värt att köpa ett Ultra II eller vad de hu heter?
 

Maxe

Aktiv medlem
Ytterligare länk

Här kommer ett exemple för D70. I rull-listen kan du välja andra DSLR, dock inte för CP4500. I alla dessa tester står sig Ultra II väldigt bra.

http://www.robgalbraith.com/bins/multi_page.asp?cid=6007-6816

// Johan Maxe
 

Stadan

Aktiv medlem
Nickelas skrev:
Någon som vet hur det är när det gäller Coolpix 4500? Är det värt att köpa ett Ultra II eller vad de hu heter?
Har själv en cp4500 med sandisc 256 mb ej Ultra. Upplever inte skriv- och läshastigheten som något problem, men vi har ju olika behov. Vissa cp modeller klarar ändå inte att skriva ultrahastighet, så möjligen är det bortkastade pengar att skaffa ultra.

Det som däremot är lite irriterande är att med fjärrkabeln MC-EU1 och 256 mb kort så kan hela kameran blir oerhört seg och långsam i vissa lägen.

/Staffan
 

Nickelas

Aktiv medlem
Det som irriterar mej är fördröjningen från när man tryckt till bilden tas, men jag kom på att det knappast har något med skrivhastigheten att göra..
Är det endast vid serietagning som man tjänar på snabbare skrivhastighet?
 
ANNONS