Annons

jag önskar ett litet smakråd...

Produkter
(logga in för att koppla)
Hej

Jag ska nästa vecka in i ett kök på en resturang och fota lite (i svart/vitt), dokumentara köket helt enkelt. Sedan ska jag söka med dessa bilder till olika fotohögskolor.

Vad ska jag tänka på:
Borde jag har blixt?
Hur ska jag fånga deras sätt att arbeta? Känsla...
Vad ska jag ta på mer än kocken?
Närbilder o.s.v?

Tacksam om någon vill ge mig lite råd. Kanske utav någon som har varit i ett kök och fotat.

MVH
Hannah
 

RolandM

Aktiv medlem
Det första jag tänker å med svartvitt och kök är att det finns kastruller och bänkar i rostfritt stål, som brukar ge mycket fina toner i svartvita bilder. Vita kockar och svarta spishällar borde ge goda möjligheter till ontrastrika bilder. Med blixt som synkar på andra ridån och i övrigt en lång slutartid borde kunna visa på arbetstempot i köket. Fånga en kock som står stilla medan övrig personal syns som figurer som rör sig.

Vända pankakor i luften med kockens koncenmtration taget ur en spännande vinkel kan ge spänning. Sås som kokar eller andra närbilder på själva matlagningen.

7Roland - som tänker högt.
 

ulltand

Aktiv medlem
Det är ju hett i ett restaurangkök. Ngt som sällan framkommer på "kokboksbilder".
Vräk en skopa vatten som får förångas på stekbordet, i ugnen, på salamandern... Skitsnyggt tror jag (häll dock INTE vatten i fritösen om de har en sådan).

Och jag skulle nog se till att kocken verkligen har en snygg klädsel. Den brukar vara vit en mycket kort tid, och det räcker sällan med att den är nytvättad.

Är det ett större kök används sällan kastruller och spisar, men desto mer rostfria bänkar. Kanske du ska ha med ett putsmedel så att ytor är snygga på bild, och inte bara rena?
 

Helgesson

Aktiv medlem
Jag tror att om man fångar stressen som garanterat finns i alla resturangkök, så är halva loppet klart....rörelse blandat med lökhackning...;) eller någe...en koncentrerad händelse....försök att även fånga en rökpaus tex...kallskänkornas babbelpaus...vinglaset som svepes av överstekocken...gärna lite slabbiga bilder...autentiskt skall det vara...ingen försköning...

Lycka till!
 

Kaj A

Medlem
Vill du verkligen få till det så går du dit två dar i rad. Restaurang/krogbranschen har så många bottnar så det är svårt att hitta allt på en kväll.
Mina "minnesbilder" är bland annat:
-Mat eller rökpaus
-Lugnet just innan eller när det blir en lugn stund ute i restaurangen.
-arga servitriser när kunderna uppför sig som svin
-"Bong"listan, alltså listan med beställningar,
-alla arbetare, inte bara kockarna. Diskare, kallskänk, killen som står och hackar frukt, vakten/entrevärden, restaurangchefen, bartendrarna, servitriserna mfl.
-Matos eller ånga från stekhällarna
-de flesta kök har en stereo med allt från rock till trance
-uppställd mat under värmelamporna, som väntar på att bli utburen.
-kryddhyllan, kylarna och frysarna

Hoppas det var några små tips. OCh så ska du se till att hålla dig undan när det är som jobbigast, restaurangfolk brukar vara vansinnigt stressade runt 10-11tiden
 

peternilsson75

Aktiv medlem
Mycket bra tråd! Vore kul med fler såna ämnen som berör själva bilden!

Lycka till Hanna, och jag hoppas att vi får ta del av resultatet.

PN
 

Sonnaren

Aktiv medlem
Om du inte är en häxmästarinna med blixtljus så undvik detta med alla till buds stående medel. Pressa hellre filmen till ISO 36. Grovt korn är långt mera acceptabelt och bedöms med all säkehet mera positivt än ett taffligt blixljus med fula (läs fullkomligt vidrigt amatörmässiga) slagskuggor och urfrätta vita kläder, ansikten och kakel.
Lycka till!!
Us
 
ANNONS