Annons

Gör något kul

Produkter
(logga in för att koppla)

Lasse H

Aktiv medlem
Christel och Bernt, era versioner är ju lika grymma som alltid.

Måste bara fråga hur länge har ni sysslat med photo shop?

Även Annas versioner var riktigt bra.

Själv måste jag träna på porträtt tydligen.

mvh
 

Annika B

Aktiv medlem
åh vad kul!
Jag gillar masken på bernts bilder (En sån har jag faktiskt nästan hemma fast med mycket mer grejer på.) jag ser ju nästan ut att komma från venedig!
Ni andra hade också bra grejer. Det tycker jag.
En sån som roger gjorde har jag ju nästan gjort själv fast med en annan bild och tidigare i livet.(http://www.fotosidan.se/gallery/viewpic.htm?ID=228725&set=lp)

Jag gjorde en egen också till och med
 

Bilagor

Estethia

Aktiv medlem
Lasse H skrev:
Christel och Bernt, era versioner är ju lika grymma som alltid.

Måste bara fråga hur länge har ni sysslat med photo shop?
tackar lasse.
jag har pysslat med photoshop sen ´93.
men det är ju inte bara det tekniska kunnandet som ska till...
skulle det vara en tävling så skulle jag definitivt ha svårt att mäta mig med bernts idéer och skapartalanger, hur lång erfarenhet av ps jag än må ha. :eek:)
 

kreatören

Aktiv medlem
Lasse å Christel...jag får väl också tacka!
Åren rullar iväg med en rasande fart och den digitala utvecklingen också. Jag fick en beta av PS 1.0 90-91. På den tiden fanns det inga lagerfunktioner så det var ganska struligt att arbeta med (mycket sparande av olika steg i det man arbetade med). Sen med version 2.5 som kom någongång ´93 om jag inte minns helt fel kom lagren och då öppnade sig himmelens portar. Sen dess har det rullat på...

God fortsättning på er!
 

Lasse H

Aktiv medlem
Okej, ni båda har alltså hållt på med Ps i över tio år.
Bra, då finns det ju hopp att jag också hinner bli duktig eftersom jag "bara" har hållt på i två år.
En fråga till:
Är ni först och främst självlärda eller har någon Ps-utbildning varit viktig för att ni skall nå dit där ni är idag?

mvh
 

AnnaHarr

Aktiv medlem
Bernt & Christel

´93!?
Ja, då har man en bit kvar då :) ´93 fick jag ärva min första kamera då jag skulle på klassresa med resten av tredjeklassarna. Visste inte att det fanns något som hette photoshop förrän 1½ år se´n.
/Anna, full av beundran!
 

müsli

Avslutat medlemskap
Jag beundrar dessa bildskapande talanger, t ex Christel och Bernt, för deras skapelser, men jag tror att det viktigaste i deras skapande är det bildseende och den fantasi som jag tror även duktiga tecknare och målande konstnärer har.
Jag gissar att bildskapare som Christel och Bernt även sysslat med andra former av konstnärligt skapande.
Kanske de har kunskaper från dessa områden vilka de kan använda även när paletten heter Photoshop.
 

kreatören

Aktiv medlem
Lasse, Christel, Anna och Roger!

Jag är till yrket Grafisk Formgivare och illustratör och har sedan 13-14 års åldern ritat och målat, och gör det fortfarande när jag får tid. Jag fick min första kamera av min far när jag konfirmerades 1957(en Edixa med normalobjektiv). Jag började arbeta samma år och det första jag sparade ihop till då var en förstoringsapparat. Jag har också hela mitt liv varit mycket konstintresserad och gick i början på 60-talet en termin på en konstskola. På våren 1965 träffade jag Christer Strömholm och på hösten samma år började jag på hans fotoskola. Då hade jag skaffat mig min första Leica med en 35:a och något år senare även Nikon F med en 35:a och 105:a (som jag fortfarande har kvar). 1968 startade jag mitt första företag tillsammans med en tjej (modetecknerska) som jag då var tillsammans med. Hon försvann senare till det stora landet i väster och började arbeta på tidningen Cosmopolitan. 1970 startade jag min första reklambyrå som jag sedan drev under lite olika namn fram till mitten av 90-talet. 1996 blev jag uppköpt av ett IT/media företag där jag var kvar till 2002.
Jag vet inte riktigt vad det här har med mitt kreativa bildskapande att göra, men det kändes fint att göra en liten sammanställning inför min 63:årsdag som infaller om några dagar (2005-01-18), och jag känner mig fortfarande som en nyfiken 25-åring.

Just because you can´t see it, it doesn´t means it´s not there.
Hadé gott!
Bernt C
 
ANNONS