Annons

Riga?

Produkter
(logga in för att koppla)

oee

Aktiv medlem
Hallå,

Jag ska ta mig över vattnet till Riga några dagar i nästa vecka. Gjorde nyss en sökning på forumet och "Riga" gav förvånansvärt få träffar.

Är det någon som har några tips på vad man bör fånga med kameran?

Vad bör man hinna med/missa i övrigt? Gamla stan tjatar alla om, men annars?
 

timofej

Aktiv medlem
Om du har tid, åk till Jurmala - en liten stad utanför Riga. Ett lite annorlunda ställe. Ligger längs en låååång sandstrand kantad med svindyra villor (palace?). Centrum är byggd av renoverade pittoreska trähus från sekelskiftet. Många ryska kändisar bor/har bott där.

Sök gärna infon på nätet först, så att du vet vad ungefär att förvänta sig.
 

timofej

Aktiv medlem
Tänkte lägga ett par länkar därifrån. Det är inget speciellt med bilderna med du får en liten uppfattning. Galleriet i övrigt är privata bilder avsedda för släktingar. :)

http://www.pbase.com/timofej/image/39464774
http://www.pbase.com/timofej/image/39464844
http://www.pbase.com/timofej/image/45213628
http://www.pbase.com/timofej/image/45213632

Bilderna var tagna i vintras. På sommaren är det mycket finare där.

En annan tips kan vara att komma till Daugava floden (i stan) på natten:

http://www.pbase.com/timofej/image/39464833

Iofs är det inte så mörkt numera.:)
 

oee

Aktiv medlem
Verkar vara ett trevligt ställe. Vi får se om jag hinner dit. Tack för trevliga länkar!
 

hebbe

Avslutat medlemskap
Ta gärna en tur lite utanför själva Riga också. Landet åldras med 5 år för varje mil du åker.
Ett gott råd också. Ge INGET till alla dessa tiggare som sitter överallt. Små barn sitter med handen framme medans föräldrarna går och handlar. Barnen får inget.
Det står även så i infokatalogerna.
 

KGS

Aktiv medlem
Läser tipsen o väcker tråden lite eftersom jag ämnar mej dit på måndag. Fler tips o erfarenheter mottages tacksamt. Har besökt Riga några timmar en natt bara tidigare o såg att det fanns många trevliga miljöer... Blev det några bilder Ola?
 

Bilagor

oee

Aktiv medlem
Tyvärr blir vistelsen där klart kortare än vad det först var tänkt så det blev lite tunt med bilder. Däremot fanns det hur mycket snygga potentiella bilder som helst! Jag måste bara åka tillbaka snart på en hundraprocentig fotoresa.
Staden är som de felsta öststäder, det blandas friskt med gammalt skitit, trasigt tillsammans med nya byggnadskomplex i glas och stål.

Jag åkte båt dit som la till ganska långt ut i hamnen, därifrån blev vi bussade in till själva city. På vägen dit åkte vi bla. förbi ett flera kilometer långt hus som såg totalt nedgånget ut (värre än vanligt alltså) Då var det nära att jag hotade mig ur bussen bara för att få fota=)

Trasiga hus, skitiga miljöer, vilket är det jag ofta är ute efter, behöver man inte leta efter. Det finns överallt!

Mer konkreta fotoobjekt jag hittade var en snygg bro över vattnet, precis från gamla stan över till andra sidan, en sida där det inte verkar som man ska vara över huvud taget om man är turist...

Marknaden i de gamla zeppelinarhangarerna från första världskriget var också spännande, både folket och kommersen inne i dem men också själva byggnaderna. Notera framförallt de gamla gummorna som säljer plastpåsar från kända varuhus och butiker.

De ganska många butikerna/stånden som säljer gigantiska mängder med kassettband var också kul tycker jag.

Det går också få till ganska bra bilder på temat kontrast om man vill det. Mitt bland de mest förfallna husen hittade man ganska ofta bilar i miljonklassen... Det finns onekligen personer med pengar även i Riga.

Spårvagnarna modell äldre är också värda ett par bilder. Men det mesta av detta är ju så pass uppenbara grejer att det inte går att missa dem!

Ha det kul i Riga! Det är en trevlig stad, tyvärr dyrare än jag trott/hoppats. Mer eller mindre allt i shoppingväg, förutom sprit och mat, håller svenska priser.
 
ANNONS