Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons

Blixtar

Produkter
(logga in för att koppla)

Knight Palm

Aktiv medlem
T20, T32, eller vilken som helst blixt

Ja, du kan använda en Olympus Flash T20, eller liknande standardblixtar, till en E-1. Ställ in blixten på t.ex. 100 ASA, samt i något av de två Auto-lägena F8 (upp till 2.5m) eller F4 (upp till 5m). Ställ in kameran i M-läge med slutartid max 1/250s och bländare enligt ditt gjorda val på blixten. Om du kollar i "O-et" på Olympus-loggan, ser du var foto-sensorn sitter. En liten varning, gammal plast är skör, så var lite försiktig med T20'n, så att du inte bryter loss den, när den siter i kamerans blixtsko. Men till en E-1 rekommenderas starkt en anpassad blixt, helst en FL-36 eller en FL-50, men en FL-20 duger kanske också. De större har FP-mode som är bra för upplättning i dagsljus vid snabbare slutartider ända ner till 1/4000s.

Ref:
 

jonas.l

Medlem
Tackar för svaret..

Jag har en fl-36, är bara ute efter en liten och billig reserv/extra/akut blixt som man kan stoppa i fickan och inte vara så rädd om i alla lägen...ville bara fråga så man inte riskerar att förstöra kameran eller nåt./ mvh...
 
ANNONS