Annons

Decemberträffen - gatufotografering med julanknytning!

Produkter
(logga in för att koppla)

Picture

Aktiv medlem
Dags för årets sista träff, den elfte i ordningen tror jag det blir. Inte dåligt!

Lotta och jag har haft lite idéer om gatufotografering i Karlstad och nu när julen närmar sig känns det som om det är dags att göra verklighet av idéerna.

Vad tror ni om att kombinera gatufotografering och att vi i bild försöker ge oss på att beskriva julen? Julstressen, kundvagnarna, de skrikande barnen, lamporna, ljusen, de många människorna, bilarna som letar parkeringsplatser, julskyltningarna... det finns egentligen hur många vinklar som helst.

Förslagsvis i Karlstad centrum för att så många som möjligt ska kunna vara med och förslagsvis på en lördag - antingen strax efter att folk får lön (d v s 26 november eller 3 december) eller också närmare jul (17 december) då ju folk börjar bli desperata i sin jakt efter den där sista julklappen till faster Sonja... (vad ska man ge till henne, hon har ju redan allt!).

Vad tror ni om detta? Ni som brukar vara med på WFS träffar är ju inte heller så nödbedda när det gäller fika, så jag föreslår att vi avslutar träffen med lite värmande kaffe (glögg?) på Värmlands muséum eller något annat trevligt ställe!
 

Bilagor

Tes

Aktiv medlem
Är i Uddevalla både den 26e och den 3e tyvärr.

Det skulle vara den 17:e då men å andra sidan är väl förmodligen flera av oss i WFS lika desperata att handla till våra egna fastrar då! (fast jag har ingen, men farmor hette Sonja, så säg inget dumt nu! ;) )
 

trashmasta

Aktiv medlem
Låter som en bra idé. Personligen kan jag bara den tredje så det kan nog bli lite svårt, kanske den 26:e beroende på vilken tid det är.
 

Picture

Aktiv medlem
Tes skrev:
Det skulle vara den 17:e då men å andra sidan är väl förmodligen flera av oss i WFS lika desperata att handla till våra egna fastrar då!
Jo, det stämmer nog - den 17:e kanske är i senaste laget... synd om du inte kan vara med, du brukar ju vara pigg på att delta! Vi får se var vi landar när diskussionen kommit igång lite bättre.

trashmasta skrev:
Personligen kan jag bara den tredje
Och jag har kollat upp den tredje för egen del också och den dagen kan jag inte förrän tidigast 12.30.

Är det någon som vet hur centrumhandeln i Karlstad fungerar veckorna före jul - har de öppet på söndagar? I så fall kanske den fjärde skulle kunna vara ett alternativ? Den dagen kan jag (tror jag) komma när som helst, men hur är det med er andra? Eller ska vi välja helgen därpå? Folk handlar väl även om det är mitt emellan lönerna (kreditkortsföretagen går visst bra under julen, har jag hört - "Köp nu, betala om ett halvår").

Jag har förresten skickat ut ett mail till alla i WFS om den här träffen, så jag hoppas att det är fler som hakar på i tråden så småningom. Kul ska det i alla fall bli!
 
Senast ändrad:

Larsdotter

Aktiv medlem
Jul, jul, strålande jul!

Efterssom jag dealat med min familj i år och vi kommit fram till att inte byta julklappar utan göra nåt kul tillsammans i år så har jag massa tid när andra schoppar galet!

Men, inte i november, där är almanackan redan fullklottrad. December låter bra, lördag eller söndag spelar nog ingen större roll.

Håller på att shoppa loss på cyberphoto, så kanske jag får tillfälle att testköra grejjerna. Närå, shoppa loss är väl fel ord, men en förlängningssladd till min nya blixt (som jag förhoppningsvis får i dag) Canon Speedlite 430 EX, så jag kan hålla den i tassen. Dessutom, Lotta, jag har redan blivit beroende av ditt objektiv så jag ska nog köpa mig ett eget sådant. (Canon EF 50/1,8 II DC) Nån som har nåt att invända mot det? Jag menar...nån som har ett bättre alternativ att tipsa mig om så gör det!!!

Hej allesamman!
 

lottawe

Aktiv medlem
Jag försöker anpassa mig till dag, men tredje är jag bokad efter normal affärstid. Skulle alltså till skillnad från Hans klara just det datumet bättre tidigare, andra när som helst..

Lina, ingen invändning. En 50mm/1,8 är alltid bra att ha. Men eg. tycker jag du kan avvakta sånt köp eftersom jag klarar mig utan mitt ett bra tag till. Kan inte tänka mig sälja just för att det är första varianten (andra är plastigare,) men du får som sagt fortsätta låna det ett bra tag till om du vill.
 

Picture

Aktiv medlem
Om jag föreslår den 4 december som datum då? Så att vi har en konkret dag att ta ställning till? Hur ser det ut för er då? Det är visserligen en söndag men jag antar att affärsinnehavarna och affärskedjorna inte missar chansen att tjäna pengar för något så trivialt som en helgdag? :)
 

Picture

Aktiv medlem
Re: Jul, jul, strålande jul!

Larsdotter skrev:
Håller på att shoppa loss på cyberphoto
Vad härligt det låter! Jag ska köpa mig en trisslott på lunchen för "plötsligt händer det" (påstår Svenska Spel i alla fall). Sen kanske jag också kan shoppa loss...
 

Larsdotter

Aktiv medlem
Jag tror 4/12 är ok för mig...söndagar är alltid lätast att planera!

Lotta, jag lånar hemskt gärna objektivet längre. Förr eller senare måste jag väl skaffa mig ett eget också. Synd att de blivit plastigare. Läst recentioner av det och alla säjjer att det är ett toppenobjektiv men det som sänker betygen är plastigheten. (Men, efterssom jag har en Canon EOS 300D så matchar det väl, snacka om plastig!)
Hör av dej ang fika!

Hans, lycka till med trisslotten! Jag skulle också behövt en sån. Ska själv förbruka nåra lappar som jag fått in på ett fotojobb. Har bestämt att bara lägga foto-inkänade slantar på ny utrustning...dessutom blir det ju inga pengar kvar om man ska plocka ut dem som lön!

Förresten, är det nån som har en sån förlängningssladd? "Canon TTL Förlängningskabel 2, 65-95cm spiralkabel" heter den på Cyberphoto och kostar skjortan rentav...600 spänn för en meter krullig sladd!!! Skulle vilja veta om nån kännt att den är bra att ha...ska ta vimmelbilder tex och kände att det kunde bli mindre platta bilder på så sätt?!?
Hilfe!

ses
 

Picture

Aktiv medlem
Det var liksom det som var meningen. :)

Kul att du vill vara med och att det hände något i den här tråden. Hoppas att vi blir några stycken i alla fall. Någon som vet om centrumhandeln i Karlstad är igång på söndagar under december?
 

Picture

Aktiv medlem
Gatufoto med julanknytning samt fika/utställning på Värmlands Muséum 4/12 kl 11.00.

Under förutsättning att handeln är igång då, så föreslår jag att det är den 4 december som gäller och att vi träffas på någon plats centralt i Karlstad klockan 11.00. Då hinner vi fotografera några timmar i hyfsat ljus och därefter föreslår jag att vi fikar och värmer upp våra frusna fingrar på Värmlands Muséums fik som har öppet till 17.00. Finns tid över tycker jag att de som vill går in och kollar på Kerstin Högstrands utställning som pågår just då (inträde 40 kronor).

Så här skriver Värmlands Muséum om Kerstin Högstrand:

"I Värmlands Museums utställningsserie "Stor värmlänning" har turen nu kommit till konstnären Kerstin Högstrand.

Kerstin arbetar ofta tredimensionellt, alltså med en gripbart bildrum. Det blir särskilt tydligt i hennes tittskåp, som är märkligt suggestiva världar och universa. Ibland med urklippta siluettfigurer, ibland med tredimensionella figurer. Kerstins tittskåp och "planscher" har något gemensamt med barockens "Wunderkammer", skåpen med alla hyllor och fack fyllda av vetenskapliga instrument, märkliga föremål och pretiosa, en slags skattkammare och berättelser av märkligheter på en och samma gång.

Utställningen nu på Värmlands Museum består av bilder som hänger på väggen, alla siluettklippta collagebilder till Kerstins senaste bok "Snorvipas saga", tredimensionella objekt, bokhyllor med figurer/dockor i, Jakobs himmelsstege, läspulpeter med handgjorda böcker och tittskåp. Ett tittskåp är 3x3x3 meter och så stort att man kan gå in i det. Där möter man figurer, änglar och allehanda varelser.

I Kerstins utställning går vi bokstavligt in i hennes konstnärskap. Det är som ett stort tittskåp som öppnar sig för oss".


Kollade igenom tråden och får ihop följande anmälningslista (säg till om det inte stämmer):

1. Hans Svensson
2. Lotta Werner
3. Elis Wessmark
4. Lina Larsdotter
5. Tommy Jansson
 

murdoc

Aktiv medlem
WFS) (Picture skrev:
Någon som vet om centrumhandeln i Karlstad är igång på söndagar under december?
Här i Arvika är det söndagsöppet 14-17 (4:e dec.)och jag antar att Karlstad har ännu längre öppettider.
Skulle det vara stängt så är det väl bara att dra sig mot alla köpsugnas Mecka, Bergvik. De har väl snart öppet dygnet runt.

Alsters Herrgård har Julmarknad 10-16 på söndag.
(enligt www.karlstad.se) och torghandeln är säkert igång den också. Vi lär nog inte sakna stressade karlstadbor.

/Tommy
 

Picture

Aktiv medlem
Jag kollade på femdygnsprognosen för Karlstad och väderutsikterna för söndag verkar inte så lovande, det såg ut som om snöblandat regn var på gång. Hur tycker ni att vi ska göra?

Mitt förslag är att vi träffas på Värmlands museum vid 11.00 och är vädret fint så ger vi oss ut på gatufotografering som vi har tänkt oss. Har prognosmakarna rätt (när stämde en väderprognos senast?) så fikar vi ihop, snackar foto, funderar på nya ställen att träffas på inför nästa år, går på utställningen, fikar en gång till (det är trevligt att fika på Värmlands museum), pratar mera foto o s v. Är ni med på att vi gör på det här sättet? Jag har ingen lust att sitta ensam och fika...

Tala om i tråden ifall ni kommer nu när det är lite nya förutsättningar som gäller.

Ja, jag kommer till Värmlands museum klockan 11.00 den 4 december, så får vi se vad som händer:

1. Hans Svensson
2.
 

murdoc

Aktiv medlem
Har du plats i bilen så hänger jag gärna på. Min bil vill jag helst inte köra längre än inom ringleden..=)
Har ett akut behov av inspiration...

Ja, jag kommer till Värmlands museum klockan 11.00 den 4 december, så får vi se vad som händer:

1. Hans Svensson
2. Tommy Jansson
 

Calle

Aktiv medlem
Det vore kull att vara med, men ska på julbord på söndag. Hoppas ni får fint väder med strålande sol, nyfallen snö och rimfrost i träden.
 

lottawe

Aktiv medlem
Äh, vi har väl plåtat i värre väder förr än lite snöblandat:) Kan ju smyga runt under takkanterna eller inne i galleriorna så vi slipper riskera utrustningen om det är illa..

Fast annars har jag inget mot en sväng till Alster efter fikat heller om ni var sugna förstås. Sitter just och plockar ihop utställningen som ska upp där framöver, så förutom julmarknaden och plåtande skulle jag gärna checka av den nuvarande utställarens hägning lite också (målande konstnär.) Bävar för den kommande hägningen..

Ja, jag kommer till Värmlands museum klockan 11.00 den 4 december, så får vi se vad som händer:

1. Hans Svensson
2. Tommy Jansson
3. Lotta
 

Picture

Aktiv medlem
murdoc skrev:
Har du plats i bilen så hänger jag gärna på.

Har ett akut behov av inspiration...
Visst finns det plats! Hämtar dig där du bor. Klockan 10.00 får du stå utanför porten, för det är då jag kommer. Och det där med inspiration, det är verkligen en bristvara hos många just nu. Inspiration på burk kanske är en bra affärsidé?

lottawe skrev:
Fast annars har jag inget mot en sväng till Alster efter fikat heller om ni var sugna förstås.
Så klart jag är sugen (säkert Tommy med eftersom det var han som kläckte idén)! Vill du ha skjuts från Värmlands museum så finns det plats i min bil.
 
ANNONS