Annons

Resa till Frankrike sommaren 2006

Produkter
(logga in för att koppla)

GGFoto

Aktiv medlem
Har tänkt resa till Frankrike kommande sommar för att se på Tour de France och etapp 15 den 18 Juli.

Jag/vi kommer att resa till L'Alpe d'Huez för att se när cyklisterna trampar sig upp för det klassiska berget.

Naturligtvis kommer jag att fota för allt vad mitt pekfinger orkar med och förhoppningsvis får man lite trevliga bilder från Touren och omgivningen i Frankrike.

Eftersom jag aldrig varit i Frankrike så skulle jag uppskatta tips i alla former om vad man ska tänka på och hur resandet och boendet fungerar där. Det ända som vi bokat idag är resan till och från Nice :)

Alla tips är varmt välkommna och det skulle ju vara trevligt om det fanns någon annan här inne som ska dit samtidigt som mig...
 

PeBro

Aktiv medlem
Tips!

Låter som en alldeles utmärkt idé, du kanske kan hitta mer info via följande länkar

http://www.letour.fr/2006/TDF/presentation/us/index.html

http://se.franceguide.com/thematiques/article.asp?idc=21777&idth=11&niv=&z1=vVDysunh

Jag har själv "bara" bilat i Frankrike och då campat så någon annan boendeform har jag svårt att uttala mig om. När du skall fota touren, tänk på att vara ute i RIKTIGT god tid för att hitta en bra plats, brukar bli knökfullt med folk, speciellt på de klassiska etapperna. Du får nog vara beredd på att röra dig en del och ett enbensstativ är nog att föredra framför ett trebens dito. Det kan också bli rätt kallt/blött i bergen så se till att ha med kläder för alla eventualliteter.

Mvh / Peter
 

hazard

Aktiv medlem
Frankrike är underbart men dyrt.

Reser gör man på höger sida av vägen precis som här, och hotell fungerar i princip på samma sätt som i övriga europa. Möjligtvis lite ovanligare med frukost inkluderat i priset på rummet. "Hotel de ville" skall man dock inte försöka få ett rum på... :)

Peters råd om att vara ute i god tid kan inte nog upprepas. Vägar stängs av under långa perioder och all trafik är i kaos i närheten av touren.

Alpes-maritimes/Côte d'Azur/Provence är ett underbart ställe att tillbringa sin tid på så ha det trevligt och lycka till.

/Andreas
 

starnut

Aktiv medlem
Ett tips som kanske inte rör själva fotograferingen så mycket, men kika in på www.happymtb.org Dom har koll på det mesta vad gäller cykel, kanske är där någon av medlemmarna där som också tänkt åka dit? Fast du är säkert redan själv medlemm om du gillar cykel.

Är lite avundsjuk på dig, har själv tänkt göra en sån resa och kolla på just denna etapp någon gång. Blir antagligen inte i år men nån gång ska jag dit. Synd att du missade Armstrongs sista år på touren, hade ju varit häftigt o se live.

Lycka till
 

Olsin

Aktiv medlem
Tips på billig hotellkedja: http://www.etaphotel.com Hotell finns strax norr om Grenoble c:a 80 km från L'alp d'Huez. Det är hotellens Mc Donalds, alla rum ser exakt likadana ut och är väl inte direkt något man tillbringar mer än sovtid i.

Det är också att rekommendera att någon i sällskapet kan hanka sig fram hjälpligt på franska.
 

dJb

Aktiv medlem
Vet inte hur många ni är, men är man ett par stycken så blir det ganska billigt att hyra ett hus eller lägenhet. Jag och några kompisar har själv hyrt genom destination frankrike som är bra att ha att göra med. Dom har hus och lägenheter i och omkring Cannes, Nice och i en del provencalska bergsbyar. Provence är f.ö. helt underbart vilket ni kommer att märka. Någon av dessa guideböcker kan kanske vara bra också: http://shop.lonelyplanet.com/search_products.cfm?affil=lpgn-sps&searchfor=provence

Michelin har bra kartor.

http://www.destinationfrankrike.com/
http://se.franceguide.com/home.asp?
http://www.france.com/
http://www.provenceweb.fr/e/provpil.htm
 
ANNONS