Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons

Den perfekta UV-lampan, i Sverige?

Produkter
(logga in för att koppla)

timeUnit

Aktiv medlem
Hej alla!

Jag har lyckats med mina första cyanotypier. Eller, lyckats är kanske att ta i, men det blev bilder. En kan man se här:

http://www.fotosidan.se/obj/photo/c612a4cae3c70fd02ae6092a7a049eef.jpg

Exponeringstiderna var låååånga. Ovanstående är 40 minuter. En annan jag gjorde blev för ljus på 46 minuter. Det hade varit bra med en riktig UV-rigg. Kan någon tipsa mig om var man kan skaffa antingen en HID-lampa på ca 1000 watt? Eller om någon har en ordentlig rigg med UV-lysrör att sälja? man kan ju bygga, men det känns lite jobbigt.

Tack!

*h
 

Lena Ohlén

Medlem
Kan någon tipsa mig om var man kan skaffa antingen en HID-lampa på ca 1000 watt? Eller om någon har en ordentlig rigg med UV-lysrör att sälja? man kan ju bygga, men det känns lite jobbigt.

Tack!

*h [/B]
Hej, jag har just avslutat en kurs där jag främst fokuserat på gummitryck, och jag har köpt en begagnad sollampa. Kolla på internetauktioner, loppisar och second hand-affärer så kanske du kan hitta en du också. Den jag har behöver jag inte längre tider än ca 8 minuter för normaltäta negativ. Men jag måste använda de skyddsglasögon som följde med. UV-ljus kan ju skada ögonen.

Lena
 

Pingo

Aktiv medlem
ELFA

ELFA har UV-lampor för belysning av fotoresist till mönsterkort. Brukar vara bra drag i de lamporna.

Kolla på www.elfa.se och sök på UV.

/Anders
 
ANNONS